Kirjasuositukset: Kajsa Ingemarsson, Annakaisa Iivari, Riikka Ala-Harja

Lööppien takana

Kajsa Ingemarsson, Vettä vain Kajsa Ingemarsson: Vettä vain (Otava)

Vain kokenut ihminen osaa kirjoittaa näin kepeästi ja silti koskettavasti pinnalliselta näyttävästä aiheesta. Ruotsalainen Kajsa Ingemarsson (mm. Keltaisten sitruunoiden ravintola) kuvaa tyhjyyttä kolisevaa viihdekirjailijattaren julkkiselämää, mutta irvailee myös niin sanotuille kulttuurikodeille ja erityisesti toistensa sivistyneisyyttä vertaileville kirjailijoille (itselleenkin?). Hän tuntee trendit ja bisneksen – viimeistelty kepeys vie mukanaan, ja huomaamatta lukija tulee miettineeksi myös syvempiä kysymyksiä.

 

 

 

Sanna Wirtavuori
Anna-lehti

Perfektionismia

Annakaisa Iivari, Juhannus italialaiseen tapaanAnnakaisa Iivari: Juhannus italialaiseen tapaan (Otava)

Kuvaus naapuriporukan juhannuksesta Italiassa saattaisi tuhoutua Toscana-kliseisiin ja huonoon tilannekomiikkaan. Itseironian taju on kuitenkin Luojan lahja naiselle, ja Annakaisa Iivarin esikoinen esittelee hauskoja havaintoja ihmisluonnosta.

Moni oman elämänsä kuvausjärjestelijä löytää samastumispintaa minäkertoja Kristiina Kallion täydellisen loman visioista. Yllätysserkkujuonne on vähän päälleliimattu, mutta kirja sopii vaikka junamatkan viihdykkeeksi.

 

 

 

Eeva-Helena Laurinsalo
Anna-lehti

Onnelaa ei ole

Riikka Ala-Harja, KanariaRiikka Ala-Harja: Kanaria (WSOY)

Riikka Ala-Harjan tragikoominen kuvaus suomalaisista Gran Canarialla muistuttaa siitä, että jokainen saa – tai ottaa – elämältä turpiinsa.

Jori Nyman on entinen telakan johtaja, joka yrittää hallita muita ja elämäänsäkin seurakunnan johtajana. Nymanin apupojan Mikon yritykset suunnitella maailman paras tuoli vaikuttavat myös epätoivoisilta, eikä naispastori Taru Holmankaan elämä särötöntä ole. Heillä on kuitenkin enemmän vaihtoehtoja kuin Nymanin afrikkalaisella siivoojatytöllä.

 

 

 

Ulla Janhonen
Anna-lehti

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Annakaisa Iivari, Juhannus italialaiseen tapaan, Kajsa Ingemarsson, Kanaria, Riikka Ala-Harja, Vettä vain

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *