Kirjasuositukset: Juba, Alison Bechdel ja Anne Muhonen

Wagnerin Viivin sisko?

Juba: Minerva, jääkarhun sydänJuba: Minerva, jääkarhun sydän (Otava)

Toisessa julkaistussa Minerva-albumissa nuori sankaritar tarttuu rivakasti suuriin ekologisiin ongelmiin ja yrittää pelastaa maailman viimeisen jääkarhun.

Viivi ja Wagner –stripeistään tunnetun Jussi ”Juba” Tuomolan luoma sarjakuva haastaa lukijansa. Epäselväksi kuitenkin jää, kenelle se on suunnattu. Tarinan piirrostyyli ja henkilöhahmot ovat kuin tehdyt lapsille, mutta rankka ja tiedostava juoni aikuisille. Hatunnosto kantaaottavuudesta!

 

 

 

Jari Setälä

 

Melkein mulla alla

Alison Bechdel, HautuukotiAlison Bechdel: Hautuukoti – Tragikoominen perheeni (Like)

Yhdysvaltalaisen Alison BechdelinHautuukoti on omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaani perheestä, jonka jäsenet elävät toistensa ohi. Keskiössä ovat kertoja-tytär ja hänen hautausurakoitsijaisänsä. Kummallakin on omanlaisensa homoseksuaalinen identiteetti, ja usein ne ajautuvat hiljaiseen törmäykseen.

Pitkälle ajateltu ja ajatuksia herättävä sarjakuvateos vilisee kirjallisuusviittauksia, tärkeimpinä Joyce, Proust, Camus ja Wilde.

 

 

 

Mervi Alatalo

 

Ilman ystävää

Anne Muhonen, Ystäväni varjoAnne Muhonen: Ystäväni varjo (Omakustanne)

Iso tukka peittää melkein puolet söötin tytön kasvoista koko tarinan ajan. Tukan takana on yksinäistä, sillä tyttö on saanut jostain yksinäisyyden, tuon kurjan ja häpeällisen sairauden. Yksinäisen elämään tulee virkeyttä ja tanssiakin, kun hänen varjonsa herkeää puhumaan.

Sympaattisen tytön tarinalla on toiveikkaan avoin loppu.

 

 

 

 

 

Mervi Alatalo

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Alison Bechdel, Anne Muhonen, Hautuukoti - Tragikoominen perheeni, Juba, Minerva jääkarhun sydän, Ystäväni varjo

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *