Kirjasuositukset: Jouni Hynynen, Jari Tervo, Helena Sinervo, Kari Hotakainen

Turpa rullalla

Jouni Hynynen, Mies katoaa Jouni Hynynen: Mies katoaa (Like)

Haluatteko tietää, mitä kodissann asuva mykkä keski-ikäinen mies ajattelee? Lukekaa Jouni Hynysen runokirja. Kotiteollisuus-yhtyeen nokkamies kertoo tyypistä, jolla on kaikki hyvin ja silti v-tuttaa. Henkeni haisee/ vuosisatoja vanhalle vihalle. Hynynen paasaa niin politiikasta kuin peräpukamista. Ja herkistyy, kun kissa istuu aamukahvipöydässä sanomalehden nurkalle. On se vaan niin lutunen!

 

 

 

 

Miia Siistonen
Anna-lehti

Vimmaista menoa

Jari Tervo, Koljatti

Jari Tervo: Koljatti (WSOY)

Jari Tervon kirja on hulvaton, sitä lukiessa otsarypyt oikenevat. Hauskuutta lisää totta kai se, että päähenkilö muistuttaa pääministeriämme, vaikka kirja onkin silkkaa fiktiota. Tervo päästelee täysillä, häpeilemättä ja kärjistää viimeisen päälle. Kirja ei jää pelkästään salaivailun asteelle, vaan muistuttaa, että vallankahvassa ei selviä, jos tunnepuoli on kuivettunut rusinaksi.

 

 

 

 

Ulla Janhonen
Anna-lehti

Fiksusti seksistä

Helena Sinervo, Tykistönkadun päiväperho

Helena Sinervo: Tykistönkadun päiväperho (WSOY)

Jos seksi ei ahdista, lue tutkielma kelvottomuudesta Meten, tutkijan ja äidin, taideprojektina. Helena Sinervo kirjoittaa hallitun hyvin, yhtä aikaa kevyesti ja syvästi. On ilo lukea notkeaa kieltä, joka onnistuu jokaisessa tyylilajissa. Niin paljon hauskempaa kuin kaiken maailman gossipgirlit televisiossa!

 

 

 

 

Eeva-Helena Laurinsalo
Anna-lehti

Iskevästi

Kari Hotakainen, Ihmisen osa

Kari Hotakainen: Ihmisen osa (Siltala)

Hotakaisen romaanin vihaisuus ei käy silmille, vaan sykkii kerronnan pulssissa. Hotakaisen tapa kirjoittaa on niin nasakkaa, että kirja vilisee aforismin kaltaisia kiteytyksiä. Tarinassa on kyse ikuisista asioista, kuten siitä, mikä on ihmisen osa maailman myllerryksessä ja mihin rakkaus riittää. Silti tarina lama-Suomesta Audi-miehineen on ajankohtainen.

 

 

 

 

Sanna Puhto
Anna-lehti

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Helena Sinervo, Ihmisen osa, Jari Tervo, Jouni Hynynen, Kari Hotakainen, Koljatti, Mies katoaa, Tykistönkadun päiväperho

Kommentit

Onko tämä foorumi valjastettu Hynysen uran eteenpäinviemiseksi ???
Kysympähän vaan, kaikkia ei kiinnosta kiroileva ylipainoinen pitkätukka öykkäri.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *