Kirjasuositukset: Helen Fielding, Anna Gavalda, Bill Mason, Sabine Melchior-Bonnet

Sinkkukirjallisuutta parhaimmillaan

Helen Fieldning, Olivia Joules ja ylivilkas mielikuvitusHelen Fielding: Olivia Joules ja ylivilkas mielikuvitus (Otava)

Jippii, kaikkien sinkkujen äiti, Helen Fielding, on palannut takaisin! Bridget Jonesin päiväkirjalla läpimurtonsa tehnyt Fielding kirjoitti menestyskirjalleen jatko-osankin, Bridget Jones – elämä jatkuu. Bridget Jonesin kakkososa oli kuitenkin jo vanhan vitsin toistoa, ja onneksi Fielding ymmärsi jättää vanhan sankarittarensa rauhaan. Nyt saamme nimittäin tilalle uuden bridgetjonesin: nokkelan, ulkonäkökeskeisen ja rakkaudennälkäisen toilailijan, Olivia Joulesin, lentävän reportterin ja huippuvakoojan, joka jäljittää Al-Quaidan päämajan ja estää maailmanlaajuisen katastrofin. Olivia Joules ja ylivilkas mielikuvitus on taattua sinkkuviihdettä, jota muut viihdekirjailijat ympäri maailman yrittävät nykyisin kovasti kopioida, mutta jonka vain Helen Fielding niin saumattomasti taitaa.

Ihmissuhteista ranskalaisittain

Anna Gavalda, KimpassaAnna Gavalda: Kimpassa (Gummerus)

Camille on yksinäinen 26-vuotias nainen, jonka elämä on kovaa vauhtia kiitämässä hänen ohitseen. Pienessä palvelijanhuoneessa asuvan Camille elämä muuttuu kuitenkin kertalaakista, kun alakerran aristokraattinen nuori mies pyytää hänet asumaan kimppakämppään. Uusi elämä alkaa ja romantiikkaakin on ilmassa. Gavalda on kotimaassaan Ranskassa huippusuosittu kirjailija. Hänen tyylinsä on yhtä aikaa lämmin, hauska ja surullinen.

 

 

 

 

Huijarin matkassa

Bill Mason, Jalokivivarkaan tunnustuksetBill mason ja Lee Gruenfeld: Jalokivivarkaan tunnustukset (Nemo)

Jos huijarin mieli kiehtoo, niin silloin Bill Masonin elämästä kertova Jalokivivarkaan tunnustukset on oikea kirja. Bill Mason oli päivisin tuiki tavallinen perheenisä ja kiinteistösijoittaja, joka toteutti öisin tarkasti suunniteltuja jalokiviryöstöjä. Mason varasti rikkailta ja kuuluisilta 30-vuotisen rosvouransa aikana yli 35 miljoonan dollarin edestä helyjä. Timantit katosivat niin Bob Hopelta, Truman Capotelta, Margaux Hemingwaylta sekä Johnny Weissmullerilta. Mutta kelpasi hänelle ”tavallisetkin rouvat” – kunhan heidän helynsä olivat aidot ja arvokkaat. Mukaansatempaava ja vauhdikas kirja, joka on ehdottomasti lukemisen väärti!

 

 

Kerro, kerro kuvastin…

Sabine Melchior-Bonnet: Kuvastin - Peilin historiaaSabine Melchior-Bonnet: Kuvastin – Peilin historiaa (Atena)

Kuvastin on kiehtova kulttuurihistoriallinen kirja niistä lukuisista eri merkityksistä, joita peilille on aikojen saatossa annettu. Sillä kaikista arkiesineistä peili on varmasti yksi ristiriitaisimmista, sillä se on kuin kohtaamispaikka, josta kimpoaa heijastuksia moneen eri suuntaan. Vielä pari vuosisataa sitten peili oli harvinainen ylellisyysesine. Aikojen saatossa sitä on pidetty paisti ylhäisön luksusesineenä, myös paholaisen työkaluna ja teollisuuvakoilijoiden himoitsemana salaiuutena. Ja kun peili kertoo yhdelle totuuden; toiselle se on vain valheen ja viettelyn heijastusta.

 

Tyyne Pennanen
Ellit

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Anna Gavalda, Bill Mason, Helen Fielding, Sabine Melchior-Bonnet

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *