Kirjasuositukset: Charlotte Chandler, Qiu Xiaolong, Nelli Hietala

Ingrid rohkea

Carlotte Chandler, Ingrid

Charlotte Chandler: Ingrid – Ingrid Bergmanin elämä, suom. Liisa Paakkanen (WSOY)

Ingrid Bergman kulki omia teitään. Elämään kuului kolme avioliittoa ja kiihkeä suhde sotavalokuvaaja Robert Capan kanssa. Maailma tuomitsi avioliiton Roberto Rossellinin kanssa, mutta Ingrid piti päänsä, vaikka liitto toi matalalentoa myös hänen uralleen. Tämä tulee erityisen hyvin esille elämäkerturi Chandlerin kirjassa, joka on kelpo työtä, kun ottaa huomioon, että Ingridistä on kirjoitettu paljon.
 

 

 

 

Ulla Janhonen
 

Rikos kaikilla mausteilla

Qiu Xiaolong, Punapukuiset naiset

Qiu Xiaolong: Punapukuiset naiset, suom. Kristiina Savikurki (Otava)

Qiu Xiaolongin viidennessä Chen Cao -dekkarissa jahdataan Shanghaissa riehuvaa sarjamurhaajaa. Murhamysteeri pitää tiukasti otteessaan, ja sielukkaan ylikomisario Caon kautta pääsee tutustumaan kiinalaiseen yhteiskuntaan, kulttuuriin ja kulinarismiin. Soppaa hämmentävät myös lähihistorian haamut, traagiset ihmiskohtalot ja rakkaustarinat. Parasta mahdollista kesäluettavaa!
 

 

 

 

Jari Setälä
 

Lähteä vai jäädä?

Nelli Hietala, 39 Luoteeseen

Nelli Hietala: 39° luoteeseen (Nemo)

”Koskettavaan nuorten aikuisten romaaniin” tarttuu epäillen: voiko tämä olla mitenkään virkistävä lukukokemus kaikkeen turtuneelle aikuiselle? Onneksi Nelli Hietala ei sorru tuskaiseen itsetilitykseen, kuten 27-vuotiaalta esikoiskirjailijalta helposti odottaisi. Hän on luonut lumoavan kertomuksen lähtemisestä ja jäämisestä, luopumisesta ja tyytymisestä. Kepeää, sinisin soinnuin sävytettyä kesälukemista.  

 

 

 

 

Piia Sainio
 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: 39° luoteeseen, Charlotte Chandler, Ingrid – Ingrid Bergmanin elämä, Nelli Hietala, Punapukuiset naiset, Qiu Xiaolong

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *