Kirjasuositukset: Alexander McCall Smith, Johan Theorin, Markku Ropponen

Näihin ei kyllästy

Alexander McCall Smith, Oivallinen aviomies

Alexander McCall Smith: Oivallinen aviomies, suom. Jaakko Kankaanpää (Otava)

Tarinat etsivätoimisto 1:n Mma Ramotswesta ovat itse asiassa aivan absurdeja. Niissä kuollaan, petetään, murhataan ja varastetaan, mutta silti kirjoista tulee hyvä mieli, alakulo poistuu ja tuntuu, että maailma on sittenkin järjestyksessä. Tästä kiitos kuuluu ymmärtäväiselle Mma Ramotswelle, joka vainuaa, mistä tragedioissa on kyse, kuten uusimmassa kirjassa, jossa kuolo korjaa potilaita sairaalassa liian tiheään tahtiin.
 

 

 

 

 

Ovelasti kerrottu

Johan Theorin, Yömyrsky

Johan Theorin: Yömyrsky, suom. Outi Menna (Tammi)

Johan Theorin on tarinankertoja, joka ottaa lukijan napakasti pihteihinsä. Hän osaa ovelasti käyttää hyväkseen mystisiä ja maagisia elementtejä menettämättä uskottavuuttaan. Toisessa dekkarissa ollaan Öölannin saarella: aviovaimon kuolema ei olekaan niin selvä tapaus kuin miltä se aluksi näyttää. Monitasoista, erittäin nautittavaa luettavaa, eikä ote herpaannu missään vaiheessa.

 

 

 

 

 

 

Symppis Jyväskylästä

Markku Ropponen, Kuhala ja hautausmaan risteys

Markku Ropponen: Kuhala ja hautausmaan risteys (Tammi)

Yksityisetsivä Otto Kuhala on ratkonut rikoksia jo monen kirjan verran. Itse tutustuin häneen vasta nyt ja retkahdin heti. Markku Ropposen luoma hahmo on sympaattinen, rakkaudessa kolhiintunut keski-ikäinen mies Jyväskylästä. Naisasioissa tunteet roihuavat, mutta rikoksia selvittäessään hän pitää päänsä kylmänä. Jalkajousimurhaajan ja abiturientin kohtalot selviävät keskisuomalaisessa maisemassa, joka entiselle maakuntalaiselle herättää nostalgisia tunteita.

 

 

 

Ulla Janhonen

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Alexander McCall Smith, Johan Theorin, Kuhala ja hautausmaan risteys, Markku Ropponen, Oivallinen aviomies, Yömyrsky

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *