Kirjamessut – selviytymisopas

Uskokaa tai älkää, mutta olen vasta toista kertaa menossa torstaina Helsingissä alkaville kirjamessuille. En oikeastaan ole messuihminen. Ahdistun väkijoukossa ja hälinässä, kammoan kiemurtelevia vessajonoja. Turun-kokemuksestani hitusen viisastuneena laadin pienen selviytymisoppaan.

 

1) Valmistaudu. Nappaa kirjakaupasta tai netistä nenän alle messuohjelma – se on paras ystäväsi! Ympyröi punakynällä tärpit, varaa väleihin löysää aikaa. Kaikkeen ei voi mennä mukaan, mutta jotain kiinnostavaa saattaa mennä ohi.

2) Ota mukaan tukeva selkäreppu. Siihen saat kätevästi tavarasi ja ostoksesi. Kätesi vapautuvat hamuamaan kirjalaareja ja tervehtimään tuttuja. Samalla säästyt olkapään/selän kipeytymiseltä.

3) Livahda Viini- ja ruokamessuille. Pikkumaistiaisista saa äkkiä kasaan lounaan. Syö, sillä messut kuluttavat energiaa! Pidä silti yleislinja terveellisenä.

4) Hakeudu välillä rauhoittaviin keitaisiin, vaikka runokirjan pariin tai Viron kirjallisuuden merkiksi pystytettävään Mustaan kuutioon (siellä voi tosin olla aika tiivistä).

5) Muista ottaa matkaan vesipullo. Muista myös juoda siitä.

6) Älä ujostele, jos törmäät suosikkikirjailijaasi. Pidä kynä nimikirjoituksia varten teroitettuna ja kamera viritettynä kaverikuvaan! Jos et toimi, jälkikäteen harmittaa taatusti.

7) Pieni hintavertailu kannattaa aina. Tsekkaa ennalta, mistä pömpelistä saat haluamasi uutuusteoksen halvimmalla.

8) Nauti, älä suorita! Onhan se hienoa, että kirja saa niin monta tallaajaa liikkeelle – ja Tervonkin näkee ihan elävänä.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: kirjailijat, kirjakauppa, kirjamessut, kirjankustannus, listat, lukeminen, tapahtumat, vinkit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *