Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on ihana kirja

Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystävilleLämmin, huumorintäyteinen romaani kirjanystävistä ja kirjojen lohtua tuovasta voimasta: ”Täydellisesti valmistettu herkkupala.” – The Times

Lontoo 1946. Kirjailijatar Juliet Ashton on etsimässä aihetta seuraavalle teokselleen, kun hän saa kirjeen tuntemattomalta mieheltä Guernseyn Kanaalisaarelta. Dawsey Adams on saanut käsiinsä kirjan, jonka sisäkanteen on kirjoitettu Julietin nimi. Hän kertoo kuuluvansa kirjalliseen piiriin, joka syntyi Guernseyn saksalaismiehityksen aikana, kun joukko saarelaisia jäi salaisen porsaspaisti-illallisen päätteeksi kiinni ulkonaliikkumiskiellon rikkomisesta.

Juliet kirjoittaa ensin Dawseylle, sitten muillekin kirjallisuuspiirin jäsenille. Kirjeiden kautta hän saa kuulla hätkähdyttäviä ja lumoavia tarinoita Guernseystä ja sen omaperäisistä asukkaista. Kun Juliet vihdoin päättää matkustaa saarelle, hän ei ainoastaan löydä aihetta kirjalleen, vaan paljon enemmän.

Täydellinen hyvän mielen kirja on noussut valtavaksi menestykseksi: sitä on myyty 1,5 miljoonaa kappaletta ja sen oikeudet on myyty 30 maahan.

Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on Mary Ann Shafferin (1934-2008) esikoisromaani, jonka viimeisteli tätinsä puolesta lastenkirjailija Annie Barrows. Shaffer ehti kuulla unelmansa toteutuvan, mutta ei valitettavasti ehtinyt nauttia romaaninsa menestyksestä.

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: käsikirjat, kirjallisuuspiirit, kirjat, lastenkirjailijat, romaanit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *