Kirjakaruselli, Tittamari Marttinen

Lukeminen on minulle nautinto. Lasten- ja nuortenkirjojen lukeminen aivan erityisesti. Haluan, että lukeminen ilahduttaa, lohduttaa ja virkistää minua, saa minut pohtimaan maailmanmenoa, nauramaan ja joskus itkemäänkin. Hyvä lasten- tai nuortenkirja on elämys. Unohtumaton. Riemastuttava. Ravisteleva. Se tuo arkeen sadun hehkua ja kimallusta ja antaa kuvitelmille siivet. Se tekee hyvää kaikenikäisille, lukeepa sitten itsekseen tai toiselle ääneen. 

Olen vuosikausia lukenut työkseni, mutta nyt luen vain sitä mitä tahdon, milloin tahdon. Kirjoitan niistä kirjoista, joista innostun. Kirjat sysäävät ajatuksia liikkeelle. Annan niiden virrata vapaasti. Kirjoista keskusteleminen on hauskaa, ja makuasioista voi kiistellä, innostuneena ja hyvässä hengessä. 

Olen kirjoittanut itsekin lasten- ja nuortenkirjoja melkein 20 vuotta. Olen tehnyt paljon kirjailijavierailuja kouluissa ja keskustellut nuorten lukijoiden kanssa. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat pari. Lapset kertovat yleensä innokkaasti lukukokemuksistaan. Toivon, että lukeminen saa heidät myös kirjoittamaan: kertomaan, kuvittelemaan, kikattamaan, vakavoitumaan, haaveilemaan ja pohtimaan.

Niin kirjat kuin keskustelut voivat yllättää: kirjan äärellä voi puhua kaikesta maan ja taivaan väliltä. Kirjamaailmassa kaikki on mahdollista, eikä mikään rajoita siellä kulkevaa, ei edes oma mielikuvitus – sehän venyy rajattomasti. 

Kirjakarusellin vinjetin on valokuvannut ranskalainen Valérie Caillon-Gervier. Merci, Valérie!

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: esittely

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *