Kirjaenergiaa Kalasatamassa

Sain kivan kutsun HELSINKI-KIRJOIHIN: tule tutustumaan! Kyllähän se sopii. Löysin pienkustantamon vanhan teollisuusrakennuksen ylimmästä kerroksesta Helsingin Kalasatamasta. Kaverina sillä on koko joukko muita luovia yrittäjiä: vuodesta 2009 toiminut kustantamo on osa tarinankerrontaan erikoistunutta Yellow Film & TV yritysperhettä.

 

– Olemme samoissa tiloissa, joten ideat lentää! sanoo emäntäni, myynti- ja markkinointipäällikkö Eetu Alvik. Kustannuspäällikkö Jyri Hänninen nyökkäilee vieressä. He ovat juuri kiitäneet konttorille Mikael Jungnerin kirjan Toimistokuukkeli julkkareista.

Jungnerin kirja nousi oitis otsikoihin. Muitakin vetonauloja kustantamo tarjoaa. Esimerkiksi Parantaja-dekkaristi Antti Tuomainen on Helsinki-kirjojen listoilla. Menestys on tosin pitänyt kirjailijan niin kiireisenä, että seuraavan teoksen julkaisu siirtyy syksystä keväälle.

Selailen kustannusohjelmaa. Helsinki-kirjat tuuttaa vuodessa ulos noin 40 nimikettä kun aloitusvuonna niitä oli puolet vähemmän. Julkaisuhihnalla on kirjava joukko teoksia, esikoisiakin otetaan siipien suojiin. Ruksaan lukulistalle gangsterimaailmaa naisnäkökulmasta kuvaavan Tyttöystävä-romaanin sekä Jarkko Tontin uusimman.

– Kirjan pitää olla hyvä! Sisältö edellä kaikessa, Hänninen kiteyttää Helsinki-kirjojen linjaa.

Nuoren kustantajan näkövinkkelistä alalla vallitsevat sangen herrasmiesmäiset suhteet. Kun yhdellä menee hyvin, on se kaikkien etu.

– Ala on ainoita, jossa kilpailijat tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa yhdessä, Alvik sanoo. Hänellä on kokemusta toisenlaisistakin toimialoista.

– Pirusti saa tehdä hommia, että saa kirjat näkymään, Hänninen tosin toteaa.

Päädymme siihen, että olemme kaikki kolme samalla asialla. Lukeminen, kustantaminen ja kirjabloggaus ovat intohimolajeja. Ja suomalaiset ovat kansainvälisesti katsottuna innokasta lukukansaa.
 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: bisneskirjat, bloggaus, dekkarit, elokuva, Helsinki-kirjat, kirjailijat, kirjakauppa, kirjankustannus, lukeminen, romaani, talous

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *