Kiintoisia kirjailijavierailuja syksylle: Akhtar, Byrne, Tamm ja Gessen

Vaikka kesä on ainakin kelien puolesta vasta aluillaan, lienee jo nyt hyvä hetki valmistautua syksyn merkkitapahtumiin ja laittaa kalenteriinsa Otavan ulkomaisten kirjailijoiden vierailuiden ajankohdat.

Ensimmäisenä saapuu Ayad Akhtar, jonka yleisö voi tavata torstaina 23.8. klo 17.30 Akateemisessa Kirjakaupassa. Lorna Byrne, jonka uusi, kolmas kirja Toivon viesti enkeleiltä (A Message of Hope from the Angels, 2012) ilmestyy suomeksi heinäkuussa, saapuu nyt kolmatta kertaa Suomeen. Hän esiintyy yleisölle 21.9. kirjakaupoissa ja lauantaina 22.9. klo 14 Finlandia-talossa maksullisessa yleisötapahtumassa.

Vironkanadalainen, Ottawa Book Award –tunnustuksen saanut Eric Enno Tamm esiintyy yleisölle Turun kirjamessuilla lauantaina 6.10. Lisätietoja Eric Enno Tammista ja hänen varsin kiintoisasta syyskuussa ilmestyvästä teoksestaan Suuri seikkailu Mannerheimin jäljillä löydät täältä. Putinista ja nyky-Venäjästä kirjoittava kirjailija Masha Gessen puolestaan esiintyy yleisölle Helsingin kirjamessuilla lauantaina 27.10.

Ayad Akhtar: Appelsiininkuorten katu

New Yorkissa asuva näyttelijä ja kirjailija Ayad Akhtar (s. 1970) kasvoi romaaninsa päähenkilön tavoin pakistanilais-amerikkalaisessa perheessä. Hän on opiskellut teatteria ja elokuvaa ja työskennellyt näyttelijänä, käsikirjoittajana ja draamaopettajana.

Akhtarin esikoisromaani Appelsiininkuorten katu (American Dervish, 2012) on loistavan vastaanoton saanut nuoren muslimipojan kasvutarina. Se on elämänmakuinen kuvaus islamilaisen ja länsimaisen kulttuurin törmäyksestä, uskosta, identiteetistä ja rakkauden voimasta. Romaanin oikeudet on myyty jo yli kahteenkymmeneen maahan.

Lorna Byrne: Toivon viesti enkeleiltä

Enkeleiden suurlähettilääksi nimetty irlantilainen Lorna Byrne (s. 1953) vierailee Suomessa nyt kolmannen kerran. Hänen uusi, kolmas kirjansa Toivon viesti enkeleiltä (A Message of Hope from the Angels, 2012) ilmestyy suomeksi heinäkuussa.

Byrnen esikoisteos Enkeleitä hiuksissani (Angels in My Hair) ilmestyi vuonna 2008 ja nousi nopeasti sekä Irlannin että Iso-Britannian myyntilistojen kärkeen ja valittiin Irlannissa Vuoden tietokirjaksi. Teos on julkaistu tähän mennessä 26 kielellä, yli 50 maassa.

Lorna Byrne on kirjoillaan ja esiintymisillään koskettanut syvästi ihmisiä ympäri maailmaa. Hänen tilaisuutensa ovat olleet loppuunmyytyjä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Byrne on valloittanut myös suomalaiset. Hänen teoksiaan on Suomessa myyty tähän mennessä noin 80 000 kappaletta ja aiemmat Suomen vierailut ovat olleet menestyksiä. Hän esiintyi maaliskuussa 2011 loppuunmyydyssä Kulttuuritalon tilaisuudessa ja lokakuussa niin ikään loppuunmyydyssä Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä tapahtumassa.

Byrne on saanut laajan mediajulkisuuden ympäri Eurooppaa. Hän on mm. vieraillut BBC:n lähetyksissä ja hänestä on kirjoitettu mm. The Economics-, The Times -, The Independent ja Die Welt -lehdissä.

Eric Enno Tamm: Suuri seikkailu Mannheimin jäljillä

Eric Enno Tammin Suuri seikkailu Mannerheimin jäljillä on todellinen the road-kirja Mannerheimin Aasian matkasta. Kuudentena kesäkuuta vuonna 1906 eversti Carl Gustaf Mannerheim astui Pietarissa yöjunaan matkustaakseen Venäjän armeijan salaisissa tehtävissä Keski-Aasiaan ja Kiinaan. Sata vuotta myöhemmin Eric Enno Tamm lähti seuraamaan Mannerheimin jälkiä öljykaupunki Bakun kautta Mongoliaan, Kiinaan ja aina Tiibetin rajoille saakka. Seikkailusta syntyi huikea kertomus, joka valottaa niin Kiinan nykytilaa kuin maailman muuttumista sadassa vuodessa. Tamm käy Mannerheimin kanssa vuoropuhelua vuosisadan yli ja esittää sotasankarimme kansainvälisen tason yhteiskuntatutkijana, jolla on sanottavaa juuri nyt. Kirja ilmestyy suomeksi syyskuun puolivälissä.  

Eric Enno Tamm on vironkanadalainen kirjailija, journalisti ja analyytikko. Hän on saanut Ottawa Book Award –tunnustuksen matkakirjastaan. Tamm asuu ja työskentelee Ottawassa.

Masha Gessen: Kasvoton mies – Vladimir Putinin nousu Venäjän valtiaaksi

Masha Gessenin maaliskuussa suomeksi julkaistu kirja on uuteen ja ainutlaatuiseen lähdemateriaalin varaan rakentuva kuvaus ”kasvottoman” miehen säälimättömästä vallankäytöstä. Se auttaa ymmärtämään, miksi Putinin Venäjä koetaan uhkana myös venäläisten parissa. Teos antaa perusteltuja aineksia kun pohditaan Venäjän lähitulevaisuuden tärkeintä kysymystä: Onko Putinin vallalla tulevaisuutta?

Gessen (s. 1967) on Moskovassa asuva toimittaja ja kirjailija. Häneltä on aiemmin suomennettu kirja Ester ja Ruzja, jossa hän käsittelee juutalaisten isoäitiensä kohtaloita Neuvostoliitossa.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Ayad Akhtar, Eric Enno Tamm, Helsingin kirjamessut, kirjailijavierailut, Lorna Byrne, Masha Gessen, Otava, Turun kirjamessut

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *