Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa

Kirja, jota ei voi unohtaa

Khaled Hosseini, Tuhat loistavaa aurinkoaKhaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa teki sen, minkä hyvä kirja aina tekee. Se muutti ajatteluani. Nykyisin, kun katselen uutisia, ajattelen Afganistanin naisia, jotka sinnittelevät Talebanien hirvittävien sääntöjen alla. Kirja antoi uutisille uuden, inhimillisemmän merkityksen.

Hosseinin kirja on fiktiota, mutta se voisi olla totta. Se on kirjoitettu taitavasti, ja lukijaan tekee tietysti vaikutuksen myös se, että kirjailija on asunut lapsuutensa Afganistanissa, joten hänellä on tuntuma tapahtumiin.

Minua kosketti tässä kirjassa naisten välinen solidaarisuus ja ystävyys. Siinä onkin koko jutun pointti. Jos kaikki naiset olisivat yhtä lojaaleja toisilleen kuin tässä kirjassa, muutos olisi mahdollista. Kirja antaa toivoa. Tästäkin, kuten edellisestä Hosseinin kirjasta on tehty elokuva. Odotan sitä jo.

Ulla Janhonen
Anna - Lukupiiri

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Khaled Hosseini, Tuhat loistavaa aurinkoa

Kommentit

Tuhat loistavaa aurinkoa oli minulle erittäin koskettava lukukokemus. Liian harvoin sitä kohtaa kirjan, joka on kertakaikkiaan ahmittava kerralla. Mukava asento, ihan vähän punaviiniä, iso kasa nenäliinoja ja lukurauha. Pysäyttävä kokemus.

Keskeisin minuun kolahtanut juttu oli naisten ja lasten asema sodankäynnin aseena. Takakannen otsikko: tämän jälkeen uutisotsikot eivät koskaan näytä samalta piti todellakin paikkaansa. Ihminen rakentaa itselleen todella kummallisen vankilan häkkeineen ja sääntöineen. Mietin myös omaa Jumalaani. Onneksi mun Jumala on reilu ja hyvähenkinen kaveri, joka ajaa hyvää ja oikeutta kaikille.

Kirja on joka tapauksessa ihan loistava, klassikko. Tätä kirjaa et vaan voi jättää lukematta.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *