Keskiviikkokysymys: Paras vuoden 2011 aikana lukemasi kirja?

Alan jo toistaa itseäni, mutta Katja Ketun Kätilö oli huikean kirjavuoden kohokohta. Täytin myös muutamia aukkoja sivistyksessä ja luin esimerkiksi Sofi Oksasen Puhdistuksen vasta tänä vuonna. Parempi myöhään kuin…?

 

 

 

 

Olen lukenut tänä vuonna reippaasti enemmän kuin viime vuosina keskimäärin. Lopputulema on, että en yksinkertaisesti voi julistaa parhaaksi vain yhtä kirjaa. Ihastuin vuoden aikana monen suomalaisen naiskirjailijan uutuusteokseen. Myös tasokkaat esikoiset yllättivät iloisesti.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: esikoiset, keskiviikkokysymys, lukeminen

Kommentit

Leena Parkkisen esikoiskirja muutaman vuoden takaa: Sinun jälkeesi, Max. Huima, rikas ja elegantti teos, jonka kieli oli nautinnollista ja avautui kuin pieni vetolaatikko täynnä yksilöllisiä lokeroja.

En ole aivan varma luinko alkuvuodesta, vai menikö edellisen vuoden puolelle, mutta Jo Nesbon PANSSARISYDÄN jäi mieleeni. Omassa lajissaan ehdotonta huippuosaamista: sujuvaa ja älykästä – otteestaan ei pääse irti ennen viimeistä sivua. Muistan, että jossain puolen välin paikkeilla suuni loksahti ammolleen.. voiko tässä käydä näinkin?!

Vuoden ehdoton huippu omalla kohdallani oli David Grossmanin Siellä missä maa loppuu. Muitakin hyviä tuli luettua, mutta tämä oli ylivertainen ja jäi mieleen kummittelemaan pitkäksi aikaa.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *