Keskiviikkokysymys: Missä luet mieluiten?

JENNI: En lähesty kysymystä lempihuonekalun tai vartalon asennon näkökulmasta vaan siitä, missä paikassa ja tilanteessa kaipaan kirjaa eniten jos sitä ei ole. Eli missä hetkessä kirjasta on minulle eniten iloa ja suorastaan tarvitsen sitä? Vastaus on helppo: minä luen mieluiten MATKALLA, konkreettisesti reissun päällä.

 

Olen reilun kahden ja puolen vuoden aikana reissannut Kadonneen jäljillä –ohjelman kuvauksissa liki kolmessakymmenessä maassa. Suomessa käytän päivittäin julkisia kulkuvälineitä ja lähikaupunkeihin matkustan mieluiten junalla. En osaisi kuvitella näitä hetkiä ilman kirjaa! Kaikki jotka matkustavat työkseen tietävät, että lentokentät sekoittuvat mielessä yhdeksi ja samaksi, turvatarkastukset nostavat verenpaineen pilviin ja lopulta tuntuu, että kaikki on ollut vain silkkaa odottamista. Vaikka minulla ei ole vaikeuksia olla matkoilla hiljaa paikoillaan ajatusteni kanssa, olen mieluummin hiljaa paikoillani jonkun kirjailijan ajatusten kanssa.

NOORA: LOMALLA, poissa hosumisen maailmasta. Kun tuntuu siltä, että aikaa on äärettömästi eikä tarvitse kiirehtiä. Paras asento: selällään maaten. Ihanteellinen paikka: kesämökin peräkammari tai kuistin lepotuoli.
 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: keskiviikkokysymys, lukeminen, lukupaikka, matka

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *