Keskiviikkokysymys: Minkälaista kirjanmerkkiä käytät?

Lasten pienet piirrustukset ovat kovassa käytössä. Joskus taas taitan sivun hiirenkorvalle, mutta se on huono tapa. Pari viikkoa sitten sain tyttäreltäni hienon pitkulaisen, tarralla ja sydämillä koristellun, itsetehdyn merkin. Se on nyt käytössä.

 

 

Kirjanmerkit ovat heikkouteni – itse asiassa keräilen niitä. Aktiivikäytössä minulla on kymmenisen näppärintä vaihtoehtoa. Luen usein eri kirjoja yhtä aikaa, ja on ihana nautinto laittaa jokaisen väliin erilainen kirjanmerkki. Brysselissä törmäsin kerran divariin, joka myy pelkästään kirjanmerkkejä. Arvatkaapa harmittiko, kun seisoin ovena takana pyhäpäivänä, eikä liike ollut auki! Seuraavana aamuna matkasin takaisin Suomeen, mutta putiikki jäi mieleen.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: keskiviikkokysymys, kirjanmerkit, lukeminen

Kommentit

Käytän kyllä kirjanmerkkeinä milloin mitäkin. Välillä on kauppakuittia, välillä post-it-lappuja, mutta kyllä minä keräilenkin ihan oikeita kirjanmerkkejä, kun sellaisia tielleni sattuu. Siis lähinnä maksuttomia. Olen joskus jonkun ostanutkin. Yksi ostettu taitaa olla Egyptistä tuotu papyrus-kirjanmerkki. Sitä käytän usein.

Minulla on lukuisia erilaisia niin ostettuja kuin itsetehtyjä kirjanmerkkejä. Joskus vaatteissa tulee kauniita, kovapahvisia tuotemerkki-lappuja, jotka ovat oivallisia kirjojen väliin. Valitsen kirjanmerkin sopimaan luettavana olevan kirjan tyyliin. JOs jostain syystä joskus tulee luettua kirjaa niin,. että minulla ei ole oikeaa kirjanmerkkiä, käytän mm. kirjaston lainauskuittia tai mitä vain käsillä olevaa paperinpalaa. Nostalgisissa, lapsuusaikojen kirjanmerkeissä on tunnelmaa, vaikka aika alkaa jo näkyäkin niissä. Voi kun pääsisi tuonne Brysselin kirjanmerkki divarille, kuulostaa kaltaiseni lukijan unelmalta!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *