Keskiviikkokysymys: Minkä kirjan olisit itse halunnut kirjoittaa?

Olisin halunnut kirjoittaa JA piirtää Frank Millerin sarjakuvateoksen 300. Se on ehkä komein kirja mitä tiedän. Sarjakuvat kolahtavat, Frank Miller erityisesti. Jokin kuvien ja sanojen yhdistelmässä kutkuttaa mielikuvitustani, ja ihailen ihmisiä, joilla on nämä molemmat hallussa.

 

Millerin kirjoittama ja piirtämä 300 perustuu antiikin aikana käytyyn Thermopylain taisteluun, jossa 300 spartalaista taisteli monin verroin suurempaa persialaisarmeijaa vastaan. Sarjakuvan pohjalta on myös tehty elokuva vuonna 2007.

Minä puolestani olen aina toivonut osaavani kirjoittaa kuten Pirkko Saisio. Punainen erokirja (WSOY, 2003) oli mielestäni loistava. Väljyyttä, dialogin rippeitä ja vähän sanoja, mutta paljon sanottua. Saisiolla on draaman tajua. Hänellä on myös ihailtava kyky käsitellä omaa henkilöhistoriaansa.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: draama, keskiviikkokysymys, lukeminen, Miller Frank, romaani, Saisio Pirkko, sarjakuvat, WSOY

Kommentit

Ihanan kutkuttava kysymys. Olisin halunnut kirjoittaa ja kuvittaa ainakin muumit. Ja ehkä Alastalon salissa tai muun mahdollisimman hidassoutuisen ja kummallisen kirjan, olisi kiva kurkistaa vaikka Volter Kilven päähän.

En nyt juuri ehdi miettiä, minkä kirjan olisin halunnut kirjoittaa, mutta aina kun Saision Punainen erokirja mainitaan, tunnen kauhean puristuksen rinnassani ja ihan vain Saision itsensä puolesta. Saisiohan aloittaa kirjan sillä, että ensimmäisen valmiin version teoksestaan hän onnistui tuhoamaan tietokoneeltaan. Miten ihminen kestää sen, että varmasti kuukausien työ tuhoutuu yhdellä napin painalluksella. Hienoa jälkeä tosin tämä kakkosversiokin kirjasta on!

Olisin halunnut kirjoitta Moby Dickin. Olisin siis päässyt Herman Melvillen päähän. Se onkin niin avara kuin maailmankaikkeus.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *