Katja Kallion herkullinen Syntikirja näkee arjen näkymättömien sääntöjen taakse

SyntikirjaRomaani rakkauden säännöistä, arjen synneistä – niistä, joista emme aina kerro edes itsellemme.

Henri jättää Tuulikin kolmenkymmenenviiden avioliittovuoden jälkeen. Ainahan Tuulikki oli halunnut yllättyä, mutta ei ihan tällä tavalla. Eikö Henrin olisi pitänyt olla ikuisesti kiitollinen siitä, että oli saanut niin hurmaavan vaimon kuin Tuulikki?
Mutta ei Tuulikkikaan pulmunen ole. Hänen syntinsä vain on tehty jo ajat sitten, niin että uhrauksen suuruus on melkein unohtunut.

Heidän tyttärensä Sofia kirjoittaa mielessään loputonta syntikirjaa: Huusin Kertulle kuraisista kumisaappaista. Rakastan varattua miestä. Ja kun Sofia löytää kainalostaan kyhmyn, äiti sekoaa lähes groteskilla tavalla.

Kun elämää katsotaan pikakelauksella uudestaan, alkavat sen kummalliset säännöt hahmottua. Miksi joskus rakkaus on synti, ja joskus se, ettei rakasta tarpeeksi?

Syntikirja luotaa ihmissuhteiden ja perhe-elämän mutkikkaita kaavioita herkästi ja herkullisesti – tavalla, joka saa arjen tieteen tuntumaan hieman tavallista taianomaisemmalta.

Kirjailijana, käsikirjoittajana ja kolumnistina toimivalla Katja Kalliolla (s. 1968) on erityinen kyky kuvata ihmissuhteita tarkkanäköisesti, koomista ja vakavaa yhdistellen. Hänen kirjansa Tyypit, Elokuvamuisti ja Karilla ovat löytäneet laajan lukijakunnan, ja romaaneista Kuutamolla ja Sooloilua tehtiin myös elokuvat. Katja Kallion käsikirjoittama ja Neil Hardwickin ohjaama elokuva Jos rakastat saa ensi-iltansa talvella 2010.

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: elokuva, groteski, ihmissuhteet, käsikirjoittajat, Katja Kallio, Neil Hardwick, rakkaus, romaanit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *