Juba Tuomola kommentoi toisessa Minerva-kirjassaan ajankohtaisia aiheita

Minerva- Jääkarhun sydänMinervan seikkailu sarjakuvamaailmassa jatkuu entistä huikeampana. Kaikenikäisille sopiva tarina kommentoi koko maailmaa koskettavia ajankohtaisia aiheita: jäätiköiden sulamista ja loputonta ahneutta.

Merinorsut ovat löytäneet öljyä ja elelevät porhoina hyisellä Pohjoisnavalla. Jääkenttien keskellä pitkästyminen uhkaa ja Ramses Paksunahan tytär Veronika pompottaa aikansa kuluksi kosijoita. Hän asettaa treffien ehdoksi, että merinorsu Yrjänä tuo hänelle viimeisen jääkarhun sydämen.

Reipas Minerva puolestaan kaipaa tekemistä kotonaan. ”Hop! Kohti seikkailuja!” sanoo Minerva ja lentää keinutuolilla Pohjoisnavalle. Siellä hän törmää katkeroituneeseen mutta neuvokkaaseen vanhapoika-pingviiniin Pellervoon, jonka varustevarasto instantigluineen tekisi Bondinkin kateelliseksi. Hyytävä seikkailu voi alkaa!

Jussi ”Juba” Tuomola on Suomen suosituimpia sarjakuvapiirtäjiä. Hänet tunnetaan erityisesti Viivi ja Wagner -sarjakuvastaan, joka alkoi ilmestyä Helsingin Sanomissa vuonna 1997. Uutena Juban hahmona maailmanvalloituksensa on aloittanut Minerva, tomera seikkailijatar, jonka edesottamuksi on saatu aiemmin seurata teoksessa Minerva – Kukkia tohtori Kääkälle.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: jääkarhu, jäätiköt, keinutuoli, kirjat, kukka, öljy, pohjoisnapa, sarjakuva

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *