Jouni Hynynen kertoo runokirjastaan Mies katoaa Suuri Kuu -kirjakaupassa to 10.9. klo 18.15

Jouni Hynynen: Mies katoaaJouni Hynynen on kirjoittanut rehellisen runokirjan suomalaisen miehen sielunmaisemasta. Syksyn kiinnostavin runoilija kertoo kirjastaan Suuri Kuu –kirjakaupassa 10.9. klo 18.15.

Mies katoaa on purkaus miehen arjesta, joka on välillä juhlaa ja juhlasta, josta on välillä juhla kaukana. Väitän, että tätä runokirjaa miehetkin voivat lukea häpeilemättä. Ja että kirja valottaa naisille miehen lievästi sanottuna hieman sulkeutunutta sielunmaisemaa. Mitään vastauksia kirja ei anna, mutta lisäkysymyksiä se herättelee, Jouni Hynynen toteaa vastailmestyneestä runokirjastaan.  

Hynysen täsmäsäkeet piirtävät riisutun rehellistä kuvaa suomalaisesta miehestä. Enimmän aikaa tämä nurkkaan ahdettu olento on eksyksissä sekä itseltään että muilta, unohtuneena sohvan pohjalle tai tuijottamassa väsynyttä naamaansa hotellin vessan peilistä. Apatian ja ahdistuksen alta näyttää kuitenkin todellista karvaansa elinvoimainen optimisti, joka tietää täsmälleen mitä tahtoo ja varsinkin mitä ei tahdo.

”Jouni Hynynen on yhdistelmä kahta Uunoa: Turhapuroa ja Kailasta.” – Tuomas Holopainen

”Kuten sanoin
mikään ei ole varmaa
paitsi yksi asia:
nyt tekee mieli kaljaa”

Jouni Hynynen torstaina 10.9. klo 18.15
Suuri Kuu -kirjakaupassa Helsingissä, Lönnrotinkatu 4

Jouni Hynynen on Kotiteollisuus-yhtyeen keulahahmo. Like on julkaissut häneltä aiemmin menestyskokoelman Rakkaudella, Hynynen (2007, äänikirja 2008). Mies katoaa ilmestyy myös maestron itsensä lukemana äänikirjana.

 

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta

 

Comments

Teksti:Emmi Jäkkö
Avainsanat: äänikirja, ahdistus, apatia, Jouni Hynynen, juhlat, kirjakaupat, kirjat, runoilijat, sohvat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *