Joulun pakettisaldoa

Lahjasatoa

Lupasin hieman jakaa joulun kirjasatoani, ja tässä sitä tulee.

Siskoni valitti ennen joulua, miten vaikeaa on löytää kirjaa minulle, jolla on jo kaikki kirjat. Kaikista vaikeuksista huolimatta hän löysi sen, mitä kirjahyllyni olikin jo odotellut, nimittäin Astrid Lindgrenin Maailman paras Katto-Kassinen (WSOY 2009) -teoksen, joka pitää sisällään kolme ihanaa Kassiskirjaa. Kassinen, tuo hurmaava röyhkimys, joka saapuu propeli selässään rosvoamaan karkkeja, aivan kuin me isosisarukset. Olen alkanut kerätä Lindgrenin kirjoja hyllyyni, koska luin ne kaikki moneen kertaan lapsena heti opittuani lukemaan.

Äitini onnistui myöskin löytämään kirjan, jota en ole lukenut. Sillä on niitä harvoja todella mieleenjääviä nimiä kirjamaailmassa: Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi (Jonas Jonasson, WSOY 2011). Ruotsalaisen Jonassonin veijaritarinasta tuli menestys naapurissamme, ja se oli Ruotsin myydyin romaani vuonna 2010. Lisäksi siitä on tulossa elokuva ja tv-sarja. Reino-tohveleissa karkaava vanhus vetoaa minuunkin, ja tänä viikonloppuna joudun ehkä korkkaamaan tämän kirjan. Kokemuksia kirjasta luvassa ensi vuoden puolella.

Comments

Teksti:Heidi Ylitalo
Avainsanat: Astrid Lindgren, Jonas Jonasson, Joululahjat, lastenkirjallisuus, ruotsalainen kaunokirjallisuus, WSOY

Kommentit

Reinot on kyllä kivat, olen nähnyt niitä niin nuorilla kuin vanhoillakin.Astrid Lindgrenin Katto-Kassisia olen katsonut TV:ssä lastenohjelmina.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *