Johanna Adorján ja traaginen tositarina Rakkaudessa erottamattomat

Rakkaudessa erottamattomatNuori journalisti Johanna Adorján kertoo unkarinjuutalaisten isovanhempiensa riipaisevan, kaksoisitsemurhaan päättyneen rakkaustarinan teoksessaan Rakkaudessa erottamattomat.

Veralla ja Istvánilla oli menneisyys, josta he eivät puhuneet. He olivat selvinneet holokaustista, toimineet kommunismin hyväksi ja paenneet Unkarista vuoden 1956 kansannousun aikaan. Tanskassa he aloittivat uuden elämän eivätkä enää koskaan katsoneet taaksepäin. Tai siltä ainakin näytti.

Kun István sairastui vakavasti, vaimo ei halunnut jäädä yksin. Sunnuntaina lokakuun 13. päivänä 1991 he toteuttivat suunnitelmansa. Heidät löydettiin käsi kädessä omasta vuoteestaan.

Kuusitoista vuotta myöhemmin Johanna Adorján lähti etsimään isovanhempiensa tarinan puuttuvia palasia. Syntyi surullinen ja kaunis kertomus hurmaavan mutta monella tavalla eriskummallisen avioparin suuresta rakkaudesta – ja jännittävä matka kirjoittajan omaan historiaan.

Johanna Adorján (s. Tukholmassa 1971) on opiskellut teatteri- ja oopperaohjaamista ja työskentelee Saksassa toimittajana. Hänen esikoisteoksensa Rakkaudessa erottamattomat on myyty jo 16 maahan.

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: esikoisteokset, holokausti, kommunismi, rakkaus, Saksa, Tanska, Tukholma, Unkari

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *