Jaakko Yli-Juonikas vangitsee lukijansa teoksellaan Valvoja

ValvojaVangitseva tarina satamatyömiehestä, joka teki valvomisen maailmanennätyksen – ja rakastui.

Helmikuussa 1964 haminalainen satamatyömies Toimi Silvo teki valvomisen maailmanennätyksen. Valvoja kuvaa niitä 16 vuorokautta, joiden ajan Toimi käveli Haminan kaduilla ja satamassa silmiään hetkeksikään ummistamatta. Historiallinen tausta muodostaa kehykset taidokkaalle, surrealistisia sävyjä saavalle kertomukselle.

Romaanin Toimi on totuudenetsijä, tutkimusmatkailija ja pyhiinvaeltaja. Totuudenetsintä saa kuitenkin uuden suunnan, kun Toimi kohtaa viehättävän Helise Leivon. Rakastumisen ja valvomisen yhteisvaikutus sekoittaa miehen pään ja muuttaa romaanin maiseman yhä maagisemmaksi.

Jaakko Yli-Juonikas (s. 1976) on vapaa kriitikko, suomentaja ja kirjailija, jonka omaperäiset tekstit ovat saavuttaneet kulttimainetta pienlehdissä.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Hamina, kirjailija, pyhiinvaeltajat, romaanit, tutkimusmatkailijat

Kommentit

Tämä kirja on aivan uskomaton! Jo avaus: ”Aika seisoo varpaillaan jäisellä lastauslaiturilla” kertoo, mitä tuleman pitää. Uskomattomia kielikuvia löytyy melkein joka sivulta, eikä kirja ole silti mitenkään raskassoutuinen. ”Aamupäiväksi on sovittu tapaaminen, johon aurinkokin osallistuu”. ”Iltatuulen kieli on jäätynyt kiinni aitaan –”.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *