Incredible India

Tänään heräsin niin aikaisin, että ehdin Hakaniemen kauppahalliin kahville ennen työpäivää. Muutama muu oli liikkeellä, mahduin istumaan kahvilaan, jossa Tarja Halosen nimikkopöytä oli vapaana. En tohtinut istua siihen nähtyäni kyltin, vaan suuntasin nurkkapöytään ja kaivoin laukustani lehden esiin.

Silti tuntuu, etten ole aikoihin ehtinyt lukea niin paljon kuin olisin halunnut. Sen sijaan olen kaivanut esiin graduni ja alkanut kaivata taas kirjaston pölyyn, sinne piiloutumaan hyllyjen väliin. Minulla on kesken gradu Leena Krohnin kirjasta Tribar (1993, hieno kirja, voin suositella) ja yhtenä päivänä tässä huomasin ajattelevani varovasti, pitäisikö se tehdä valmiiksi.

Kuitenkin tänä aamuna, Hakaniemen etnisten ruokakauppojen ohi kävellessäni, mieleeni tuli Intia. Luin jokin aikaa sitten kirjan Sormet sahramissa -Ruokaa ja kirjoja Intiasta (Seija Vilén ja Anna Kortesalmi, Avain 2011). Kirja yhdistää intialaiset ruokareseptit ja kirjailijat. Loistava idea ottaa mukaan intialaisten kirjailijoiden lempireseptejä. Mukana oli kenties hieman liian monta kertaa lainauksia toisen tekijän, Seija Vilénin kirjasta Mangopuun alla. Mutta senkin voi antaa anteeksi, kun saa reseptejä Salman Rushdien kirjoista tuttuihin ruokiin.

 Sormet sahramissa

Kaksi talvea sitten matkustin Delhissä ja Ranthambhoressa Intiassa, ja jotenkin se maa ei ole jättänyt minua rauhaan sen jälkeen. Minä ihastuin Intiaan niin, että ensin kauhistuin enkä sitten tiennyt mitä ajatella enkä kai tiedä vieläkään, mutta silti haluaisin takaisin.

Reissun aikana pistivät hymyilyttämään nämä mainokset Intiasta:

 Mainos 1

Mainos2

Minun versioni näyttävät enemmänkin tältä: 

 Incredible1
Saapuminen maustetorille.

Incredible2
Slummin asukki.

Incredible3
Katupoikia ja kulkukoiria.

Incredible4
Tienoon pehmein paikka.

Incredible5
Junaradan viereen kyhättyjen hökkeleiden lapsia.

Comments

Teksti:Heidi Ylitalo
Avainsanat: Avain, Intia, lukeminen, Sormet sahramissa

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *