Ihana Kirsi Kunnas sai Väinö Linna -palkinnon

Lukeminen on pääasia -logoKirjailija Kirsi Kunnas on saanut Väinö Linna -rahaston palkinnon. Vuonna 1924 syntynyt Kunnas palkittiin ansioistaan sekä kirjailijana että erilaisten runotapahtumien aktiivisena esiintyjänä.

Väinö Linnan palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1967. Palkintoa ei jaeta joka vuosi, vaan Kunnas on kymmenes sen saava kirjailija. Palkinnosta päättää Tampereen kaupunginhallitus. Sen suuruus on 10 000 euroa.

Kirsi Kunnaksen laajaan tuotantoon kuuluu mm. runoja niin lapsille kuin aikuisille, loruja, satu- ja kuvakirjoja sekä suomennoksia ja tietokirjoja. Kunnaksen tuotantoa on käännetty useille kielille. Aiemmin Kunnakselle on myönnettu monien muiden palkintojen ohella Valtion kirjallisuuspalkinto neljästi sekä Lastenkulttuurin valtionpalkinto vuonna 1996. Taiteen akateemikon arvonimen Kunnas sai vuonna 2009.

Kunnaksen anarkistiset, nonsense-perinteeseen nojaavat lastenrunot ovat täynnä kielellisiä leikkejä, huumoria ja satiiria, ja hänen lastenrunonsa puhuttelevat sekä aikuisia että lapsia. Ne eivät vähättele lasta, vaan ottavat lapsen vakavasti, oikeana lukijana. Siitä Kirsi Kunnakselle iso kiitos!

Pihamies Vilokkinen
oli ihanan lihava
ja niin mahtavan vapaa
että harvoin tapaa!
Hän ei päässyt ylös tuolista
ja vapaana huolista
hän tuijotti maapallon kolmatta
napaa!

(Kirsi Kunnas, Tiitiäisen pippurimylly, 1991)

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kirjailijat, palkinnot

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *