Ihan hiljaa

Viikon tunnelmia

Viikon tunnelmani kiteytyvät tässä kuvassa. Syksyn ensimmäisessä flunssassa oikeutin itseni ostamaan (jälleen) mm. suklaalevyn. Itse jaksan sairastellessa lukea hyvin huonosti mitään, puhumattakaan siitä että mielessä liikkuisi montakaan ilmoille kelpuutettavaa ajatusta. Eilen illalla yllätin itseni sohvalta tuijottamasta jotakin autokuvastoa, siinä oli riittävä määrä sanoja ja syvällisyysastekin juuri oikea.

Mutta nyt löytyi luettavaa tälle päivälle. Deborah Underwoodin ja kuvittaja Renata Liwskan kirja Ihan hiljaa (Karisto 2011) ihastutti minut täysin tänään. Se nousi ilmestyessään Yhdysvalloissa New York Timesin bestseller-listalle, eikä ihme.

Rauhallisessa kuvakirjassa on vain muutamia lauseita, mutta siitäkin huolimatta paljon sisältöä. Kirjassa kerrotaan yhteen päivään mahtuvista hiljaisista hetkistä. Esimerkiksi siitä, kun outo sukulaistäti tulee yllätysvierailulle. Tai kun huomaa kavereilla olevan salaisuuksia. Erityistä tarinaa kirjassa ei ole, mutta tilanteet tunnistaa jokainen. Tällä on rauhoittava vaikutus myös aikuiselle.

Ihan hiljaa

Leikataan hiuksia

Lintu istahtaa lähelle

Comments

Teksti:Heidi Ylitalo
Avainsanat: Deborah Underwood, Ihan hiljaa, Karisto, lastenkirjallisuus, Renata Liwska

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *