Hyvää ruokaa ja hyvää mieltä! Ja possuille joulurauhaa.

Miten palvella joulun lempeää henkeä ja siirtää rauhan ja rakkauden julistaminen käytännön tasolle? Krääsätöntä joulua on toivoteltu jo vuositolkulla. Entä itse joulupöytä? Kystä kyllin piisaa, ja jouluyönä muistetaan myös tonttuja. Eläimille viedään lyhde ulos, mutta navettaan tai lättiin ei mielellään kurkisteta, koska siellä joulumieli saattaa väistyä pahan mielen tieltä.

Jos possuton joulu on liian suuri askel, voi possun potkaa ostaa maltillisesti ja tarjota sen rinnalla kasviskinkkua. Seitanista ja tofusta valmistettuja kinkkuja saa kiireinen joulunlapsi valmiina kaupasta. Vegaanin uudesta keittokirjasta saat maukkaat reseptit juhlaviin syöminkeihin ja arkisiin laihiksiin. Lisäksi mukana on tietoa kasvisruokavalion terveellisyydestä, eläinten oikeuksista, luomusta ja veganismin ekologisuudesta.

Inspiroidu arjessa, sukella juhlatunnelmiin

Suklaaton joulu tuskin olisi joulu ollenkaan. Raakasuklaa ja moni tumma suklaa ovat kokonaan vegaanisia, ja sen lisäksi suorastaan superterveellistä superruokaa. Joulun jälkiruuat ylipäätään houkuttelevat munattomaan meininkiin. Tässä ohje, jolla aloittelevakin vegetaristi hurmaa koko suvun tai vähintään koko lähitienoon.

Eläinoikeuksienyhdistys Fauna ry: Vegaanin uusi keittokirjaAppelsiini-suklaatorttu

4 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl kauramaitoa tai -kermaa
100 g vegaanista margariinia sulatettuna
½ appelsiinin raastettu kuori
1 dl tummaa vegaanista suklaarouhetta
Kuorrute:
4 rkl kaura- tai soijakermaa
100 g tummaa vegaanista suklaata paloina
½ appelsiinin raastettu kuori

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää kauramaito tai -kerma, sulatettu margariini, appelsiinin kuori ja suklaarouhe. Sekoita taikina sileäksi. Levitä voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin puoli tuntia. Kuorrutusta varten kuumenna kaurakerma kattilassa. Lisää suklaapalat ja sekoita, kunnes ne sulavat. Lisää lopuksi appelsiinin kuori. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Löydät Vegaanin uuden keittokirjan nyt myös Facebookista:
http://www.facebook.com/pages/Vegaanin-uusi-keittokirja/352215778350?ref=ts

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: keittokirja, kirjat, vegaanin uusi keittokirja

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *