Hyvä dekkari tekee kesän!

LindamurhaRuotsalaisen Leif GW Perssonin kovaksikeitetty rikosromaani sisältää sopivassa suhteessa jännitystä ja yhteiskuntakritiikkiä. Legendaarinen dekkarikirjailija marssittaa lukijan eteen unohtumattoman antisankarinsa Evert Bäckströmin – jälleen kerran.

Tapaus vaikuttaa ensin rutiinijutulta: juopporetku tappoi toisen juopporetkun. Rikoskomisario Evert Bäckströmille selviää kuitenkin pian, että uhri jätti jälkeensä valtavan omaisuuden ja runsaasti rahanpesuun viittaavia todisteita. Mutta miten Bäckström voisi ratkaista rikoksen aivoilla, jotka kärsivät lääkärin määräämän terveyskuurin aiheuttamasta nestevajauksesta? Ja mihin Ruotsin poliisi on menossa? Hänenkin yksikössään häärää kaiken maailman tanhupettereitä ja hameniekkoja.

Sitten yksi epäillyistä katoaa, ja Bäckström päättää näyttää, kuka on oikea poliisi.
Kriminologian professori ja Ruotsin johtava rikosasiantuntija Leif GW Persson on saavuttanut kovaksikeitetyillä, yhteiskuntakriittisillä rikos­romaaneillaan myös suomalaisten lukijoiden suosion.

 

Kirjakauppa Suurikuu

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: jännitys, kriminologia, lääkärit, poliisi, professorit, rahanpesu, rikokset, ruotsalaiset, ruotsi, yhteiskuntakritiikki

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *