Hullu maratoonari

Kansi

8 energiapatukkaa
1 pizza
2 grillikanaleipää
1 juustokakku
iso maissilastupussi
3 burritoa
2 korvapuustia
4 hunaja-pähkinävoileipää
3 donitsia
3 ranskalaiset
30 pedialyte-juomaa

– Tässä siis vain osa 320 km viestijuoksun ruokasaldosta. Kaloritankkaus yhteensä 27 934 Kcal. Dean Karnazes juoksi joukkueille tarkoitetun viestijuoksun yksin. Mikä hullu mies.

Ultramaratoonari -kuinka lähdin juoksemaan ja jäin koukkuun (Kustannusosakeyhtiö Nemo 2011) on hämmästyttävä kirja. Dean Karnazes on maailman arvostetuimpia kestävyysurheilijoita. Hänen tarinansa on niin epätavallinen, että jäi saman tien kirjaan koukkuun, vaikka tarkoitukseni oli vain selailla sitä. Harrastelijajuoksijana minun oli pakko saada tietää, millaista on juosta putkeen 46 tuntia ja miten siitä voi selvitä hengissä.

Dean on juossut ultramaratoneja vuoristossa ja 50 asteisella aavikolla. Siellä eväsleivistä tuli paahtoleipiä. Hän oli mukana juoksemassa ensimmäistä maratonia Etelämantereella. Deanin ennätys on juosta kerralla 364 kilometriä. Ja hän oli ennen tätä pikku harrastustaan rapakuntoinen pukumies.

Mietin tässä, jaksaisinkohan kaivaa tänä iltana tossut esiin ja lähteä vitosen lenkille. Vai huhuileeko omatekoinen suklaakakku vastustamattomammin jääkaapista? En ole vielä päättänyt, kumpi voittaa, mutta tämä kirja taitaa laittaa ajatusten lisäksi liikkeelle myös jalat.

 

Comments

Teksti:Heidi Ylitalo
Avainsanat: Dean Karnazes, juokseminen, Nemo, Ultramaraton

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *