Hiljaisuudessa on asennetta!

Oletko tuntenut syyllisyyden pistoksen jos kieltäydyt kutsusta ja jäät mielummin hyvän kirjan seuraan? Tai kuullut koulussa, että sinun pitäisi tulla ns. ulos kuorestasi? Nautitko yksinäisyydestä? Ei hätää, sanoisi kirjailija Susan Cain.

 

Olet nimittäin ihan normaali. Luonteeltasi olet vain ehkä hieman vaatimaton, hiljainen ja mietiskelevä. Introvertti. Kitkaa aiheuttaa se, että aikamme suosii ekstrovertteja eli suulaita ja seurallisia, sanoo Susan Cain uudessa kirjassaan Hiljaiset – Introverttien manifesti (Avain, 2012).

Oletteko jo lukeneet Kirjamymmelin ajatuksia? Jos ette, niin kurkatkaapa. Minun oli aivan pakko sanoa oma sanani, sillä törmäsin Cainin ajatuksiin jo muutamia viikkoja sitten katsellessani hänen esiintymistään TED- videossa. Tilasin Cainin kirjan Amazonista, ja sitten: Avaimen suomennos laskeutui postiluukustani yllättäen eilen. Pisteet kustantajalle ajankohtaisuudesta! Tartuin teokseen heti.

Vaikka en ole puoliväliä pidemmällä, olen sitä mieltä, että Cainin ajattelussa on vinha perä. Ainakin tunnistan siitä itseni. Monet muutkin kirjaihmiset lienevät introvertteja, mikä ei suinkaan ole synonyymi erakolle tai ihmisvihaajalle. Ei välttämättä edes ujoudelle. Päinvastoin, introvertit ovat ajattelijoita.

Kirjan viesti on vapauttava: olemme kaikki erilaisia, joten omalle luonteelleen kannattaa olla uskollinen.

 

 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: elämäntaito, Hiljaiset -introverttien manifesti, käännöskirjallisuus, Susan Cain, TED talks, tietokirjat

Kommentit

Nyt on ilmestynyt toinenkin kirja introversiosta! Laurie Helgoen Introversion voima on ilmestynyt itseasiassa ENNEN Susan Cainin Hiljaisia, ja Susan Cainin kirjasta huomaa, että myös Helgoen kirjaa on käytetty lähdeteoksena. Helgoen kirjassa painottuu kuitenkin yksilökohtainen lähestymistapa, sen on tarkoitus toimia ikään kuin vastapainona kaikelle sille ekstroverttikoulutukselle, jota olemme koko elämämme ajan saaneet, auttaa vahvistamaan omia introvertteja taipumuksia, hylkäämään opitut itselle sopimattomat ajatusmallit ja voimaantumaan introvertteina. I like it :).

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *