Heli Laaksonen: Ilo joka elättelöö

Heli Laaksonen, Ilo joka elättelööHeli Laaksonen: Ilo joka elättelöö, Otava, 2008

”Mä oon ollut aina sitä mieltä, että kyllä ne on seiskan oppilaat, jotka tätä maailmaa pyörittää!”

”Oon tuhulannu rahani ja aikani sakiaha Kerjuuseen. Pommittanu rariokanavia, kisoja ja visoja ja gaaloja, teheny niille valokuvakirjoja, levitelly promokortteja ympäri ämpäri Suomen maata ja ollu mukana yli kaharellasaralla keikalla. Ja kaippa tähä vois lyärä iha hulluutena tuanki, ku otin ja menin tatuoomaha Kerijääjien logon käteeni.”

Pohjalaisen hulvattoman bändin kertomus niin yksittäisten jäsenten kuin kokoonpanon osalta. Teoksen on koonnut Turun murteella runoileva Heli Laaksonen, joka innostui kiertämään bändin mukana lukuisilla keikoilla ja haastattelemaan Elonkerjuuseen höpsähtäneitä faneja.

Tämän kirjan jälkeen ei tarvitse kysyä, kuka on Lauri Tähkä! Kirja esittelee pohjalaisella murteella humoristisesti höystettynä kaikki bändin jäsenet, keikkaraasit (keikka-autot) ja liudan hassunhauskoja faneja. Kirjan kuvamaailma on viehättävän monipuolista ja kiinnostavaa, se kertoo paljon myös bändiläisten lapsuudesta ja nuoruudesta. Kirja sisältää myös Elonkerjuun biisien nuotteja sekä katu-uskottavat paperinuket bändin jäsenistä!

No voiko tästä nyt sitten jotain miinuksia sanoa? Jos kirjan nimi on Ilo joka elättelöö, tulee huono omatunto, jos heti alkaa pohtia negatiivisia asioita.

Kirja sopii Heli Laaksosen ihanan piristävien runojen ystävälle. Elonkerjuun tosifanille tietenkin, mutta myös kenelle tahansa ystävälle, jonka elämänasenteessa voisi olla korjaamista siihen suuntaan, että ilo elättelisi useammin.

Ellit

Comments

Teksti:Anne
Avainsanat: Heli Laaksonen, Ilo joka elättelöö

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *