Heikki Hietamies muistelee elämäänsä teoksessa Iltaa, hyvä ihmiset

Iltaa, hyvät ihmisetRautakaupan juoksupojasta viihteen huipulle – koko kansan tv-viihdyttäjä ja kirjailija kertoo lennokkaasta urastaan hauskasti ja koskettavasti.

Perhe on käynyt lauantaisaunassa, on avattu olutpullot ja jaffat ja asetuttu kylpytakeissa sohvalle. Ruutuun ilmestyy hymyilevä mies vaikuttavissa silmälaseissaan ja aloittaa: ”Iltaa, hyvät ihmiset!”

Heikki Hietamiehen matka olohuoneisiimme on ollut värikäs: rautakaupasta lehtimyyjien piiripäälliköksi ja pankin markkinointimieheksi, Yleisradiosta televisioon ja Apukerhon matkaisännäksi, Lauantaitanssien ja Tangomarkkinoiden juontajaksi. Vauhdikas ura ei ole ollut pelkkää riemua. Hurjimpina vuosina Hietamies paiski töitä vuorotta, kunnes alkoi nähdä näkyjä. Perhe-elämä kärsi, ja humppamiehen maine istui lujassa.

Hietamiehelle on kertynyt elämänvaiheistaan tuhansia tarinoita, joista parhaat ovat nyt kaiken kansan luettavissa. Myös monet kirjan kuvista osuvat suoraan kansakunnan yhteiseen muistiin.

Heikki Hietamies tunnetaan nykyisin myös käsikirjoittajana ja kirjailijana. Dokumenttipohjaisissa romaaneissaan hän ei ole kaihtanut kipeitäkään aiheita.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: juontaja, käsikirjoittajat, kirjailija, olohuoneet, pankit, romaanit, silmälasit, sohvat, televisio, viihde

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *