Heikki Ahopellon Lähellä-teos kunnioittaa puhdasta ja perinteikästä ruokaa – nauti kesästä ja kotimaisesta ruoasta!

LähelläLähellä-teos on tunnetun keittiömestarin Heikki Ahopellon ylistys lähiruoalle: konstailematonta tarinaa ja puhdasta, perinteikästä ruokaa, jossa maistuu luonto. Ahopellon ruokafilosofian ytimessä ovat itse tekemisen riemu, suomalaiset perinnelajit ja puhtaat, reilut raaka-aineet.

Parhaat perinteet nousevat esiin keskusteluissa ystävien kanssa: taiteilija Osmo Rauhalan kanssa seurataan kyytönmaitojuuston valmistusta, ahvenanmaalaisen tv-kokin Mikael Björklundin kanssa puhutaan kalasta, ja raaka-aineiden kausivaihtelusta keskustellaan lontoolaisen Oliver Rowen kanssa.

Keskustelujen herättämät ideat kiteytyvät resepteissä, joiden avulla syntyvät mm. ruis- ja ohraleivät, karjalanpiirakat, vuohenmaito-keltavahverolasagne, hunajainen kyyttöcarpaccio, pälkäneläinen pyttipannu, hevosenpihvi, hauki-jokirapumureke, herkkutattikeitto, viili, tuorejuusto, maitovanukas ja ternimaito-crème brûlée.

Keittiömestari Heikki Ahopelto on suomalaisen lähiruoan puolestapuhuja, joka työskentelee Tampereella Ravintola Masuunissa. Hän on julkaissut keittokirjan Arjen yläpuolella (2005, Särkänniemi Oy).

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kalat, kausivaihtelut, keittiömestarit, keittokirjat, lähiruoka, pyttipannu, ravintola, resepti, ternimaito, viili

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *