He ovat täällä taas!

tatu ja patuHe ovat täällä taas! Jokasyksyiset piristysruiskeet, iltojen ilot ja vatsanpohjanaurattajat! Tatu ja Patu!

Tatu ja Patu – tuo Outolan voimakaksikko on kuulunut perheemme lukusuosikkeihin 2000-luvun alusta asti kun kaverukset olivat maailmaa ihmettelevän Veeran (Veeran keittiöpuuhat, Veera ja maatalon eläimet, Veera ja menopelit, Veera lääkärissä, Otava), ”sidekickejä” hauskoja sivuhahmoja.

Kun pojat saivat ensimmäisen oman kirjansa, Tatu ja Patu Helsingissä (Otava, 2003) oli selvää että näissä kavereissa on todellakin aineksia päähenkilöksi. Nyt yhdeksännessä omassa kirjassaan (Tatun ja Patun Avaruusseikkailu) raitapaidat seikkailevat avaruudessa tai paremminkin avaruusleikissä ja touhu on takuuvarmaa, koko perhettä naurattavaa sekoilua ja riemun repimistä kiehtovasta aiheesta.

Siinä missä edellisessä Supersankareina –kirjassa kerronta oli hieman pidempää ja pienimmille kuuntelijoille vaativampaa, nyt ollaan palattu lyhyempiin, hyvin iltasaduksi sopiviin lukuihin. Kuvissa riittää tuttuun tapaan tutkittavaa tuntikausiksi ja pienten pähkinöiden ratkaisemiseen saa kevyesti valjastettua koko perheen.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen eivät aliarvioi lukijoitaan, vaan onnistuvat viihdyttämään ja naurattamaan kaikenikäistä yleisöä. Ihanaa ajatella, että ne lapset jotka ovat tutustuneet Tatuun ja Patuun näiden alkutaipaleesta asti, ovat jo kohta teini-iässä, ja aina uusien kirjojen myötä Outolan poikien faniryhmä vain jatkaa laajenemistaan.

I <3 A.T.Lantti&Styrox Box!

Comments

Teksti:Jenni Pääskysaari
Avainsanat: lasten kirjat, Tatu ja Patu

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *