Genen Kullervo-sarjis päivittää Kalevalan tähän päivään

Genen KullervoUntamoinen verkot laski Kalervon kalavetehen ; Kalervoinen verkot katsoi, kalat konttihin kokosi. Untamo, utala miesi, seGene kuljettaa tulkinnassaan alkuperäistä Lönnrotin runoelmaa – ja lisää siihen omansa. Vain pä suuttui ja vihastui. Näin leiskauttaa laukkaan ikiaikainen Kullervon taru. Gene vastaa: Untamo, vaikka sä ootkin mun broidi / sä saat luvan lopettaa huumeiden trokauksen mun alueilla Suomenlinnassa.

epäonnea synnyinlahjakseen saaneen pojan tarina taittuu nykyaikaan ja sen yli huikeasti. Genen visiot paitsi häikäisevät kaikessa taituruudessaan ja oivaltavuudessaan myös kirvoittavat löytämisen riemua: eepoksemme ei suinkaan kuulu pölyttymään äidinkielenopettajan pakkolukemistoihin, vaan elää ja hengittää tuoreena tänäkin päivänä.

Gene Kurkijärvi (synt. 1967) on siviiliammatiltaan arkkitehti. Häneltä on aiemmin julkaistu anarkistinen sarjakuva Aquila oblige. Esikuvakseen hän nimeää muiden muassa Enki Bilalin. Uuden Kalevalan 160-vuotisjuhlavuoden tavoitteena on innoittaa erityisesti nuoria lukijoita Kalevalan ääreen sekä omiin tulkintoihin sen runoista. Gene kantaa oman kortensa kekoon.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti:Milla Soikkeli
Avainsanat: äidinkielenopettajat, arkkitehdit, eepokset, huumeet, kalat, Kalevala, Runot, sarjakuva, Suomenlinna, visio

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *