Gavaldan Lohduttaja on kesän hittiromaani

Anna Gavaldan LohduttajaMenestysromaaneistaan Viiniä keittiössä ja Kimpassa tunnettu Anna Gavalda on sekä lukijoiden että kriitikoiden lemmikki. Uutuudessaan Gavalda tekee taas sen, minkä parhaiten osaa: kirjoittaa ihmissuhteista yhtä aikaa kepeästi ja viisaasti.

47-vuotiaan arkkitehdin Charles Balandan päivät kuluvat työmatkoilla, lentokentillä ja yksinäisissä hotellihuoneissa. Pariisissa häntä odottavat unihäiriöinen vaimo Laurence ja tämän varhaismurrosikäinen tytär Mathilde. Jokin muuttuu lopullisesti, kun Charles saa lapsuudenystävältään kirjeen, jossa kerrotaan ystävän äidin kuolemasta.

Charles päätyy hylkäämään vanhan elämänsä löytääkseen vastauksen siihen, miksi hänen onnensa on kääntynyt. Charlesin on vihdoin opeteltava elämään itsensä kanssa – ja pian myös ällistyttävän, sanavalmiin Katen kanssa. Kate on 70-luvun mekossa viihtyvä luonnonlapsi, joka vie miehen Ranskan maaseudulle lapsikatraan ja puutarhan keskelle. Charles saa huomata, että surutyön ja kriisin keskelle mahtuu myös vaaleanpunaisia ruusuja, pirskahtelevia hetkiä ja uusia alkuja.

Anna Gavalda (s. 1970) on ranskalaisen nykykirjallisuuden kirkkain tähti. Hänen nousuaan kirjallisuuden ihmelapseksi on verrattu jopa J.K. Rowlingin satumaiseen tarinaan. Esikoisteos Kunpa joku odottaisi minuajossakin voitti Ranskan merkittävimmän lukijapalkinnon RTL-Liren ja nousi kansainväliseksi menestysteokseksi. Romaani Viiniä keittiössä vahvisti gavaldamaniaa ja oli vuoden 2002 myydyin kirja Ranskassa. Kimpassa nousi listaykköseksi heti ilmestyttyään maaliskuussa 2004. Gavaldan teosten oikeudet on myyty 30 maahan. Opettajasta täysipäiväiseksi kirjailijaksi päätynyt Anna asuu Pariisissa kahden lapsensa kanssa.

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta

Comments

Teksti:SSKK
Avainsanat: keittiö, kuolemat, lentokentät, mekot, Pariisi, Ranska, surutyö, työmatkat, uutuudet, viinit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *