Gastronomian sanakirja sisältää yli 7000 hakusanaa

Gastronomian sanakirjaKaivattu perusteos ruokafriikeille, kotikokeille ja alan ammattilaisille. Laaja teos sisältää yli 7000 hakusanaa selityksineen.

Tiedätkö, mistä on valmistettu kaakkoisaasialainen kalakastike? Mitä eroa on sitronellaheinällä ja sitruunaheinällä? Entä balsamietikalla ja balsamiviinietikalla? Millainen perinneruoka on kropsu? Mitä jalohome saa aikaan viinissä? Mitä kaikkea soijasta voidaan valmistaa? Miten Bellini-cocktail sai nimensä? Millainen juusto on Livarot? Mitä tarkoittavat sabayon, freesaus, diabolo, caquelon, café noir tai kir?

Teoksen runsaat 7000 hakusanaa kattavat niin ruoanvalmistusaineet, ruoat ja juomat kuin keskeiset ravinto-opilliset termitkin. Mukana on runsaasti vieraskielistä sanastoa ääntämisohjeineen mm. ranskan kielestä, mutta myös eksoottisempaa sanastoa matkailevan gastronomian ystävän iloksi.

Kaarina Turtia on kokenut suomentaja, sanakirjatoimittaja ja kustannustoimittaja, joka on laatinut muun muassa kaksi sivistyssanakirjaa.

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: gastronomia, juusto, ranskan kieli, sanakirjat, soija, viinit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *