Fiksuna Alkossa

Antiikin roomalaiset tarvitsivat suosituslistoja kyetäkseen valitsemaan kunnon viinin ja renessanssinero Leonardo da Vinci piti hyvän viinin löytämistä ihmiskunnalle tärkeämpänä kuin uuden tähden löytämistä. Ja tästähän ei ole pitkä matka ongelmiin, joita me kuluttajat kohtaamme Alkon pullorivistöjen keskellä: ”Joku sanoi, että joku viini oli kelpo riistaviini tai jotain…” 

 

Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo ovat jälleen kerran Viininvystävän vuosikirjassa ratkaisseet valinnan pulmat maistamalla kaikki Alkon viinit, kuoharit ja samppanjat. Jokainen laatu on luonnehdittu, pisteytetty ja useimmat ruokasuositeltu.

Tämän lisäksi nämä kaksi asiantuntijaa ovat tehneet selkoa myös Tallinkin ja Viking Linen viineistä. Nyt vain varmoin tuntijan ottein kori käteen ja valitsemaan!

Lukija kehittää Viinistä viiniin 2013 -kirjaa (Otava) tutkiessa hetikohta narsistisen testijärjestelyn: Millaiset tähdet suosikkiviinini ovat saaneet vai olenko ihan erottelukyvytön pahvinielu?

Viinien kuvailuun on kehittynyt aivan oma kielensä, joka saisi vanhan äidinkielen opettajani kiharat suoristumaan. Berglund ja Rinta-Huumo ovat ystävällisesti laatineet selitysosan niille, joille konessööriteksti ei täysin avaudu. ”Kosiskeleva”-termin armottomat vivahteet olisivat herrat saaneet myös selittää.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Alko, Juha Berglund, ruokakirjat, viiniopas, viinit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *