Eroottista kirjallisuutta

Mittavasta eroottisesta kokoelmastani käteen tarttui häälahjaksi saamamme, englantilaisen Ruth Smythersin vuonna 1894 kirjoittama Sex Tips for Husbands & Wives. Tosiasiassa eroottinen kirjastoni koostuu tämän kirjan lisäksi teini-ikäisenä kuusen alta löytämistäni Jean-Marie Untinen-Auelin esihistoriallisista piilopornohirvityksistä. Ei vissiin tiennyt joulupukki ihan, mitä nuorelle Ellille kantoi. Tai sitten pukki oli se sama setämies, joka tonttulakki päässä esitteli itseään minulle Eläintarhan kentällä vuonna 1987. Samalla urheilutunnilla tein muuten koulun ennätyksen pituushypyssä.

Tänään aamupurolla päätin siis tutustua Smythersin teokseen – jonka suomennan vapaasti vaikka Avioparin seksioppaaksi – siltä varalta, että minulta olisi jäänyt oivaltamatta jotain.

”Herkälle nuorelle naiselle, jolla on ollut etu saada kunnollinen kotikasvatus, hääpäivä on – ironista kyllä – sekä onnellisin että kauhistuttavin päivä.”

Totta. Tosin olin jo 31-vuotias, mutta kotikasvatus oli kyllä pirun tiukka. Äiti opetti ryhdikkääksi kävelyttämällä minua varpaillani, kirja pään päällä, ja ripsiväriä sain alkaa käyttää vasta rippikoulun suoritettuani.

”Positiivinen puoli on, että hääpäivänä morsian on huomion keskipisteenä kauniissa seremoniassa, joka symboloi hänen voittoisaa juhlaansa saada mies ylläpitämään häntä koko loppu elämäksi.”

Joo-o, kyllä minä uskon, että mieheni ylläpitäisi minua, mikäli tilanne niin vaatisi. Yhtä lailla minä häntä. Olen siis vielä ihan kelpoinen nainen. Mutta mites niiden seksihommelien laita on?

”Negatiivinen puoli on se, että hääyönä vaimo joutuu kohtaamaan ensi kerran kammottavan kokemuksen, seksin.”

Ensi ker…. Joo, niin, totta kai! Ensi kerran. Me kävelimme ensimmäiset viisi vuotta vain käsi-kädessä.

”Anna seksiä vähän, harvoin ja ennen kaikkea – vastahakoisesti.”

No tämän ohjeen ovat varmaan suurin osa aviopuolisoista lukeneet.

”Muussa tapauksessa kunnollisena alkanut avioliitto saattaa muuttua seksuaalisen himon orgiaksi.”

No hyi yök!

”Mutta morsiamen ei tarvitse kauhistua liiallisuuksiin, sillä vaikka seksi on parhaimmillaankin kuvottavaa ja pahimmillaan erittäin kivuliasta, on se jo aikojen alusta taannut naiselle yksiavioisen kodin ja lapsia.”

Ihanaa.

”Ideaali aviomies lähestyisi morsiantaan vain tämän pyynnöstä ja lisääntymistarkoituksessa, mutta keskinkertaiselta mieheltä tällaista jaloutta on turha odottaa.”

Raakalaiset!

”Hyvä vaimo vähentää kontakteja ensimmäisen aviovuoden aikana yhteen kertaan viikossa ja 5. aviovuoteen mennessä yhteen kertaan kuussa. Heidän 10. häävuosipäivänään lapsiluvun tulisi olla täynnä ja kohtaamiset voidaan lopettaa kokonaan. Tuolloin vaimo voi luottaa miehensä rakkauteen lapsia kohtaan sekä sosiaalisiin paineisiin pysyä kodilleen uskollisena.”

Dear Proffa! Mittani ovat 160,5 cm / 51 kg, olenko normaali? Kuukautiseni alkoivat 1990 ja tiedän, etteivät rintani enää kasva, mutta en tiedä, mitä siellä sängyssä pitäisi tehdä sitten ne kymmenen vuotta?

”Useimmat miehet ovat perverssejä luonnostaan, ja jos heille antaa mahdollisuuden, tekevät he erilaisia kuvottavia asioita. Näitä asioita ovat epänormaalit asennot, naisen vartalon koskettelu suulla ja oman epämiellyttävän vartalonsa tarjoaminen suulla kosketeltavaksi. Viisas vaimo pitää huolen, ettei mies koskaan näe häntä alasti. Mikäli seksiä ei pysty mitenkään välttämään, tulee se suorittaa täydessä pimeydessä.”

Lauantaina, saunan jälkeen? Mummoyöpaidassa?

”Naiset käyttävät pitkää puuvillaista yöpaitaa ja miehet pyjamaa. Ne tulee pukea ylle eri huoneissa. Niitä ei tarvitse riisua seksin aikana. Vain välttämätön määrä ihoa tulee paljastaa. Naisen tulee odottaa pimeässä huoneessa aivan hiljaa ja antaa miehen kompuroida – näin mies saattaa saada pieniä vammoja joiden varjolla nainen voi evätä kohtaamisen. Mutta jos mies löytää naisen, tulee hänen maata aivan hiljaa paikallaan, sillä liikkeet saattavat rohkaista miestä seksiin. Mikäli mies yrittää nostaa vaimon yöpaitaa suudellakseen tätä jonnekin epäsoveliaaseen paikkaan, tulee vaimon kiiruhtaa asioimaan vessaan. Tämä yleensä laskee miehen intoa suudella kielletylle alueelle.”

No, miten niitä lapsia sitten saadaan aikaiseksi?

”Vaimo nostaa yöpaitaansa juuri lantion yläpuolelle ja mies avaa vain pyjamansa etumuksen. Vaimon tulee olla ehdottoman hiljaa tai puhua kotitöistä koko kohtaamisen ajan. Heti sen jälkeen vaimon tulee nalkuttaa miehelleen arkisista asioista, sillä iso osa miehen tyydytystä on kohtaamisen jälkeinen, raukea tila. Näin eliminoidaan mahdollisuus, että mies haluaisi seksiä pian uudelleen. Ajan myötä vaimo saa kitkettyä kokonaan miehen halut seksuaaliseen käytökseen.”

Mieheni kiittää, Ruth Smythers.
 

Comments

Teksti:Elli Mäkilä
Avainsanat: avioliitto, eroottinen kirjallisuus, Jean-Marie Untinen-Auel, Ruth Smythers, seksi

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *