Emily Chalmers & Ali Hanan: Kaunista kotiin pikkurahalla

Kaunista kotiin pikkurahalla, OtavaBrittikaksikon Emily Chalmers ja Ali Hanan kirjoittama Kaunista kotiin pikkurahalla on tyyliltään keveä kirja, joka antaa hyviä ideoita sisustamiseen ja kyseenalaistaa sisustuksen totuttuja kaavoja. Kirja opastaa esimerkiksi, että säilytystila ja tilaa jakava sängynpääty voivat olla yksi ja sama asia. Ratkaisuna toimii tukeva vaatekaappi, joka sijoitetaan huoneen keskellä sijaitsevan sängyn päädyksi. Kuka sen oikeastaan on määrännyt, että kaapin täytyisi nököttää nöyrästi seinänvierustalla!

Kaunista kotiin pikkurahalla esittelee ensin sisustuksen osatekijät kuten värit, materiaalit sekä valaistuksen. Sen jälkeen siirrytään soveltamaan ideoita kodin eri huonetiloihin. Kuten sisustuskirjoissa yleensä, ovat upeat valokuvat tässäkin erittäin keskeisessä asemassa. Kuvat havainnollistavat kirjan vinkit ja näyttävät esimerkkiä, miten kalustaa ja kohentaa kotiaan ilman, että joutuu uhraamaan siihen omaisuuksia. Kirja vannoo myös tuttuun tapaan hengen luomiseen kierrätettyjen kalusteiden ja materiaalien avulla. Kuvia selaillessa ei voi kun ihmetellä, mistä kaikki ihanuudet löytyvätkään! Inspiraatiota ja intoa metsästykseen kuvien nappiosumat siis luovat.

Kirjan parasta antia on kuitenkin se, että yksittäisten ideoiden nippu on puettu jäsennellysti yksiin kansiin – joitakin vinkeistä saatat olla jo itse keksinyt, mutta uusia huomioita on tarjolla paljon. Oletko esimerkiksi tullut ajatelleeksi, että konstailematon teräskehikkoinen roikkalamppu saattaisi itse asiassa näyttää aika metkalta vaikka keittiössä. Tai että lempivaatteen väriyhdistelmää voisi hyvin soveltaa seinän maalausta suunnitellessa. Kirja kehottaakin unohtamaan sisustamisessa sovinnaisuuden lait, ja julistaa ennakkoluulottoman yhdistelyn ilosanomaa sisustamisen oppiäidiksi tituleeraamaansa Andrée Putmaniin luottaen: ”Minulla ei ole mitään ohjetta esineiden yhdistämiseksi. Mutta täytyy olla vilpitön. Ja jos on, kumma kyllä se onnistuu.”

Emily Chalmers on lontoolainen sisustussuunnittelija ja useiden nimekkäiden sisustuslehtien kuten Homes and Gardens ja Livingetc vakiokirjoittaja. Ali Hanan on edullisten ja tyylikkäiden hankintojen asiantuntija ja kirjoittaa niin ikään useisiin sisustusjulkaisuihin. Kirjan herkullisista valokuvista vastaa Debi Treloar.

Ellit

 

[embed http://lukeminen.fi/kirjat/kaunista-kotiin-pikkurahalla]

Comments

Teksti:Suurikuu
Avainsanat: Ali Hanan, Emily Chalmers, Kaunista kotiin pikkurahalla

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *