Elisabeth Gilbert: Omaa tietä etsimässä

Elisabeth GIlbert, Omaa tietä etsimässä Kolmekymppisellä Elizabeth Gilbertillä oli kaikki: nousujohteinen ura, ulkomaanmatkoja työn puolesta, rakastava aviomies, oma talo New Yorkin lähistöllä sekä yhteinen lapsi toivelistalla. Eräänä iltana hän kuitenkin tajuaa haluavansa elämältään jotain muuta.

Havahtumista seuraa kivulias avioero, uusi salamasuhde ja vakava masennus. Masennuksen syövereissä Liz alkaa miettiä, miten jatkaa elämäänsä. Hän jättää työnsä, kotinsa ja kaiken omaisuutensa ja päättää viettää vuoden yksin ulkomailla.

Omaa tietä etsimässä Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa on valloittava omaelämäkerrallinen kirja Lizin matkasta ympäri maailman, tutustumisesta uusiin kulttuureihin sekä omaan sisimpään. Matka vie Lizin ensin Italiaan, jonne hän hakeutuu oppiakseen nautiskelun taidon, bel farniente, sekä italian kielen. Lizin seuraava etappi johtaa Intiaan ashramiin, jonne hän matkustaa oppimaan hengellisyyttä. Tutkimusmatkan päätöskohde on Bali, josta löytyy rakkaus – rakkaus elämään, ystäviin ja kenties enempäänkin…

Kirja on valloittavaa luettavaa kaikille irtiotosta joskus haaveilleille. Unelmien lisäksi muistelmat antavat aihetta myös mietiskelyyn – esimerkiksi miksi amerikkalaisten, ja varmaan pitkälti myös meidän suomalaisten, on vaikeaa tehdä asioita vain siksi, että ne tuottavat nautintoa? Miksi nauttiminen, ja pitkällä tähtäimellä oman hyvinvoinnin kunnioittaminen on meille niin vaikeaa?

Nopeasti bestselleriksi kohonnut Omaa tietä etsimässä (EAT, PRAY, LOVE: One woman’s search for Everything Across Italy, India and Indonesia, 2006) on julkaistu jo yli 20 kielellä. Paramount Pictures on tehnyt filmatisoinnin kirjasta, tässä Brad Pittin tuottamassa elokuvassa esiintyy pääosassa Julia Roberts.

Elisabeth Gilbert on neljääkymmentä lähestyvä, Connecticutissa lähtöisin oleva ja nykyisin Philadelphiassa asuva kirjailija-toimittaja. Elisabethin esikoiskirja, novellikokoelma Pilgrims julkaistiin 1997.

Ellit

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Elisabeth Gilbert, Omaa tietä etsimässä

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *