Elif Shafakin Rakkauden aikakirja pohtii, mitä rakkaus pohjimmiltaan on

Rakkauden aikakirjaElif Shafakin juuri suomeksi ilmestynyt Rakkauden aikakirja on saanut innostuneen vastaanoton.  

Amerikkalaisen kotirouvan Ella Rubinsteinin elämä on valjua. Kaikki muuttuu, kun Ella alkaa tehdä töitä kirjallisuusagentuurille ja saa luettavakseen tuntemattoman Aziz Zaharan käsikirjoituksen Suloinen rienaus. Tarinan päähenkilö on 1200-luvulla elänyt, tänäkin päivänä runoistaan tunnettu mystikko Rumi, joka käy läpi syvällisen muutoksen dervissi Shamsin rakkautta koskevien opetusten ansiosta.

Rumin ja Shamsin tarina vavahduttaa omaa tietään etsivää Ellaa, ja vuosisatojen välinen kuilu sulkeutuu kuin huomaamatta. Ella ja käsikirjoituksen kirjoittanut Aziz alkavat käydä intensiivistä sähköpostikirjeenvaihtoa, mikä johtaa suureen muutokseen myös Ellan elämässä. Rajoja rikkovalla rakkaudella on kuitenkin hintansa – sen saavat kokea niin Shams, Rumi kuin Ella.

Kirjasta sanottua

”Runsas kulttuurien välinen vuoropuhelu antaa kirjalle viehättävän leiman, ei kuitenkaan liikaa. Suosittelen elämäänsä muutosta kaipaaville, itsenäisesti ajatteleville sekä miehille että naisille, jotka eivät katso karsaasti romantiikkaakaan… Tämä avaa ovia tuntemattomaan, antaa toivoa ja uskallusta poiketa totutulta tieltä. Rakkaus iskee myös niihin, jotka sitä karttavat!”
Kirjavinkit.fi

”Shafak ei pidä siitä islamin kuvasta, joka nykyisin dominoi julkisuutta. Uskonto on hänestä ’pelkistetty yhteen väriin’, vaikka siinä olisi sävyjä, joista ammentaa. Siinä mielessä Rakkauden aikakirja on hänestä ajankohtainen; se avaa ovia sellaiseen islamilaisuuden historiaan, joka ei useimmille ole tuttua.”
Elif Shafakin haastattelu Helsingin Sanomissa 20.1.2011

Elif Shafak (s. 1971) on Turkin suosituin, monesti palkittu naiskirjailija. Hän on valovoimainen kosmopoliitti sekä kirjailijoiden sananvapautta puolustavan kansainvälisen PEN-järjestön aktiivi. Hänen tuotantoaan leimaa omaperäinen länsimaisten ja itämaisten tarinankertomisperinteiden yhdistäminen. Rakkauden aikakirja oli Turkin myydyin kirja vuonna 2009.

 

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta

Comments

Teksti:SSKK

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *