Elias Koskimiehen korusähkeet eivät säästä ketään

Elias Koskimies: KorusähkeitäOhjaaja-käsikirjoittaja Elias Koskimies, 36, piiskaa pelottomasti vallankäyttäjiä ja julkisuusnarkkareita esikoisteoksessaan Korusähkeitä. Se on heittäytyvä päiväkirja, yhden miehen sateenkaariperheen ainoan edustajan avoin tilitys, jossa osansa saavat poliitikot, missit ja muut julkkikset, ja etenkin Koskimies itse.

Koskimies tietää mistä kirjoittaa

Korusähkeitä on muodoltaan päiväkirja viimeisen vuoden ajalta. Päähenkilönä on päiväkirjuri, joka konsultoi vaikuttajia ja laatii näille korusähkeitä. Hän tuntee koko Suomen, niin Tarja Halosen kuin vihaisen ja katkeran Sofi Oksasenkin. Hän toimii mentorina Jenni Haukion luodessa runouttaan ja lohduttavana olkapäänä Mikael Jungerille, kun tämän työsuhde päättyy.

Korusähkeissä asioista ja ihmisistä puhutaan niiden oikeilla nimillä, ja televisioviihteen tekijänä Koskimies tietää, mistä kirjoittaa. Hän toivoo, että Räsäsestä tulisi gay-ikoni, Tukiainen ymmärtäisi poistua julkisuudesta ja BB-talo tyhjenisi lopullisesti.

Ensimmäinen pitkä elokuva vuoden päästä

Satiirin aakkoset Koskimies oppi Uutisvuodon käsikirjoittajaryhmässä vuosina 2002-2004. Sen jälkeenkin hän on pysytellyt sinnikkäästi television ja satiirin parissa. ”Presidentin Kanslia oli lempilapseni. Tämän lisäksi tein vahingossa ’Päivät Kuin Unta’ -draama-debyytin maaliskuussa 2010. Musta komedia kertoi kolmesta drag queenista, yhdestä homofobisesta kansanedustajasta, kansanedustajan raskaana olevasta vaimosta ja katastrofista”, Koskimies kertoo.

Elias Koskimies ohjaa parhaillaan ensimmäistä pitkää elokuvaansa Likainen pommi, lajina tietysti satiiri. ”Hain cateringiin mutta päädyin ohjaaja-käsikirjoittajaksi”, Koskimies kertoo. ”Olen järkyttyneenä katsonut, kuinka nimet Jukka Puotilasta Jussi Vataseen, Malla Malmivaarasta Niina Heralaan ovat suostuneet rooleihin.” Elokuvan ensi-ilta on lokakuussa 2011.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Elias Koskimies, kirjat, korusähkeitä

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *