Donna Leon saapuu Suomen vierailulle kertomaan uutuusdekkaristaan Ystävä sä lapsien

Donna LeonDonna Leon on saavuttanut huippusuosion Venetsiaan sijoittuvilla dekkareillaan. Venetsiaa, oopperaa, hyvää ruokaa ja italialaista nautiskelevaa elämänmenoa rakastava Leon on kirjoittanut jo 16 Brunetti-dekkaria.

Leonin kirjojen päähenkilö, Venetsiassa rikoksia ratkova komisario Guido Brunetti on lämminsydäminen mies, joka rakastaa yliopistolla kirjallisuutta opettavaa Paola-vaimoaan ja teini-ikäisiä lapsiaan.

Leonin kirjoissa Venetsia elää arkielämäänsä ihmisineen, kanaaleineen ja palatseineen. Mutta pinnan alla elää korruptio, ahneus ja julmuus. Uutuuskirjassa Guido Brunetti tutkii pikkupojan sieppausta ja törmää maailmaan, jossa lapsia voi ostaa rahalla

Donna Leon on syntynyt 28.9.1942 New Jerseyssä, Yhdysvalloissa, missä hän myös eli lapsuutensa ja nuoruutensa ja suoritti loppututkinnon yliopistossa. Leon on asunut pysyvästi ulkomailla vuodesta 1965 lähtien. Hän on työskennellyt matkanjohtajana Roomassa ja mainostoimittajana Lontoossa. Hän on toiminut opettajana amerikkalaisissa kouluissa Sveitsissä, Iranissa, Kiinassa ja Saudi-Arabiassa. Vuodesta 1981 hän on asunut Venetsiassa, missä hän kirjailijantyönsä lisäksi opettaa yliopistossa englantilaista kirjallisuutta.

Menestyskirjailija Donna Leon Helsingissä
Torstaina 10.9. klo 16.30
Suuri Kuu –kirjakaupassa, Lönnrotinkatu 4

”Sellainen Venetsia on. Epälooginen, julmakin – mutta herkullinen.” – Kotiliesi

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta.

Comments

Teksti:Emmi Jäkkö
Avainsanat: arkielämä, kirjakaupat, kirjallisuus, kirjat, korruptio, nuoruus, rikokset, sieppaukset, Venetsia, yliopistot

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *