Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus

Diane Setterfield, Kolmastoista kertomusKolmastoista kertomus on Diane Setterfieldin esikoisteos ja huikea kansainvälinen menestys: sen oikeudet on myyty jo 40 maahan.

Kirja kertoo kirja-antikvariaatissa työskentelevästä Margaret Leasta, joka kirjoittaa harrastuksekseen elämäkertoja unohdetuista kirjailijoista. Eräänä päivänä hän saa kirjeen Vida Winteriltä, joka on kuuluisimpia ja rakastetuimpia nykykirjailijoita. Aiemmin Winter on avannut elämäänsä yleisölle vain säästeliäästi ja muunnellen. Vanhoilla päivillään hän haluaa kuitenkin kertoa totuuden erikoislaatuisesta elämästään, ja toivoo Margaretin saapuvan luokseen.

Margaret lähtee empien mutta uteliaana Yorkshireen tapaamaan kirjailijaa. Vähitellen Vidan runsas ja dramaattinen kertomus vie Margaretin mukanaan. Varmistaakseen Vidan tarinan todenperäisyyden, Margaret matkustaa kirjailijattaren entiseen kotikartanoon katsomaan ja tutkimaan itse asioita. Matka totuuteen osoittautuu Margaretille myös matkaksi omiin perhesalaisuuksiin.

Diane Setterfield toimi pitkään yliopisto-opettajana erikoisalueenaan Ranskan 1900-luvun kirjallisuus ja erityisesti André Gide. Nykyään hän on täyspäiväinen kirjailija. Hän asuu Yorkshiressä Englannissa.

Ellit

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Diane Setterfield, Kolmastoista kertomus

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *