Designers Remix

Kun palasin eilen Kööpenhaminasta, kotona odotti ihana yllätys: Amazon oli kiikuttanut eteiseen tilaamiani kirjaherkkuja. Lukulistalla Orhan Pamukin The Naive and Sentimental Novelist, India Knightin The Drift Book – Live well and spend less sekä paperback Tony Blairin muistelmista.

Pamukin kirja kertoo lukemisesta ja kirjoittamisesta. Siitä, mitä meille tapahtuu kun luemme. The Drift Book taas lupaa ohjata kuluttamaan kevyemmin, tyylistä ja arjen estetiikasta tinkimättä. Tämä blueprint for living beautifully sopii juuri nyt, sillä kaadoin matkabudjetistamme puolet tänne:

Tanskalaiset – ja ruotsalaiset – design- ja vaatemerkit ovat valloittavia. Kööpenhaminassa ne kirivät tällä kertaa kirjallisten kokemusten rinnalle. Kaupungin kirjakaupat olivat jotenkin niin……tavallisia. Mahtavia lukupaikkoja löytyi sitäkin enemmän. Avara ja rauhallinen keskustakirjasto, kahviloita, kanavanrantaa, tunnelmallisia aukioita.

Ja Ny Carlsberg Glyptotek -museon atrium, jossa palmut kurkottivat kohti aurinkoa. Museossa on myös hyvä taidekirjakauppa.

Illan viimeinen ajatus: onneksi Designers Remixillä on nettikauppa. Kirja- ja silkkipuserosynteihin on niin helppo sortua…

Kaunista loppuviikkoa!

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: design, kirjailijat, kirjat, kulttuuri, lukeminen, matkat, muistelmat, muoti, oppaat, politiikka, sielu & ruumis, taide, tyyli, vinkit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *