Dekkareita isänpäivään ja syksyisiin nojatuolimatkoihin

Kolmijalkainen miesReijo Mäki ja Kolmijalkainen mies. Taavi Soininvaara ja Pakonopeus. Thomas Enger ja Valekuollut. Patricia Cornwell ja Valokeilassa. Huumoria, kansainvälistä jännitystä, ihmissuhteita, mafian mahtia ja rikoksia. Isälle sunnuntaina 14.11. tai omaksi iloksi pimeneviin iltoihin.

Reijo Mäen 21. Vares-dekkari sisältää paitsi jännitystä myös hurttia huumoria

Pornobisneksen tähti Esa Jalkanen katoaa jälkiä jättämättä. Järkyttynyt puoliso palkkaa Vareksen selvittämään tapausta. Samaan aikaan menestyvä toimitusjohtaja Martti Lundberg löydetään varastohallista teräsvaijeriin hirttäytyneenä. Mitä piilee onnellisen miehen äkkilähdön taustalla?

Vareksen päätä vaivaa myös novellikirjailija Luusalmi, jonka viina vie Kupittaalle kuivumaan. Sairaalassa Luusalmi sekaantuu hämäräbisneksiin, ja maalaus nimeltä ”Kolmijalkainen mies” vaihtaa omistajaa. Tutkimukset kuljettavat Vareksen aikuisviihteen varjoisille kujille ja K-18-studiolle. Hän saa käsiinsä niin kuumaa aineistoa, ettei se kestä edes punaisten lyhtyjen valoa. Monen viattomalta näyttäneen asian takaa alkaa paljastua likaista peliä ja yllättäviä yhteyksiä. Rikostarinan rinnalla kulkevat tälläkin kerralla yksityisetsivän seikkailut omassa elämässään – naishuolineen ja oluttuoppeineen.

”Reijo Mäki on edelleen ihanasti tirisevää grillimakkaraa, jota ilman kesän voisi saman tien peruuttaa ja siirtyä suoraan lokakuuhun.” – Kauppalehti romaanista Valkovenäläinen (2009)

Kolmijalkainen mies ilmestyy heti tuoreeltaan myös cd-äänikirjana sekä ladattavana äänikirjana.

Kirjakauppa Suuri Kuu

PakonopeusTaavi Soininvaaran trilleri Pakonopeus vie kansainvälisten salaliittojen jäljille

YK:n huume- ja rikostoimiston erikoisavustaja Leo Kara tekee kaikkensa päästäkseen ohjusiskun takana olleen Mundus Novuksen
jäljille. Samaan aikaan juristi Kati Soisalo yrittää selvittää vuonna 1997 Dubrovnikissa siepatun tyttärensä kohtaloa. Belgradissa tehty silminnäkijähavainto herättää Soisalon toivon: Voisiko Vilma olla elossa?

Mitä pidemmälle Kara ja Soisalo ovat valmiit menemään, sitä selvemmäksi käy, miten vaarallinen Mundus Novus on. Vaikutusvaltaisen salajärjestön lonkerot ulottuvat paitsi laittomaan aseteknologiaan myös kansainväliseen ihmiskauppaan, jonka raadollisuuden Kara ja Soisalo joutuvat kohtaamaan silmästä silmään.

Taavi Soininvaara (s. 1966) on oikeustieteen kandidaatti. Hän työskenteli rahoituslaitosten ja teollisuuden johtotehtävissä, kunnes jäi vapaaksi kirjailijaksi. Soininvaara sai vuonna 2003 vuoden johtolanka -palkinnon, ja hänen trillerinsä ovat menestyneet hyvin myös Saksassa. Koukuttavan ja lujaiskuisen trillerisarjan avausromaani Kriittinen tiheys ilmestyi 2009.

Kirjakauppa Suuri Kuu

ValekuollutThomas Engerin Valekuollut aloittaa uuden dekkari-sarjan

Kun nuori nainen löytyy kuoliaaksi kivitettynä pellolta, kääntyvät poliisin epäilykset pakistanilaiseen poikaystävään. Onko kyse kunniamurhasta? Nettilehden rikosreportteri Henning Juul ryhtyy kirjoittamaan tapauksesta. Hän on palannut töihin pitkältä sairauslomalta ja toipuu edelleen kaksi vuotta aiemmin tulipalossa kuolleen poikansa menetyksestä.

Tutkiessaan murhaa Henning ei usko helppoon ratkaisuun. Pian kuvioita mutkistavatkin Oslon alamaailman pakistanilaismafia ja outo elokuva, jota uhri oli tekemässä. Kun tapahtuu uusi murha, Henning tajuaa, että pelissä on myös hänen oma henkensä.
Thomas Enger on uusi tekijä pohjoismaisten huippudekkaristien kaartiin. Valekuollut aloittaa sarjan, jonka jokainen osa on itsenäinen jännäri. Läpi sarjan Henning Juul hakee ratkaisua myös synkkään henkilökohtaiseen kysymykseen: surmasiko joku hänen kuusivuotiaan poikansa?

Kiitetty oslolainen esikoiskirjailija Thomas Enger (s. 1973) on ammatiltaan toimittaja. Valekuollut on hänen ensimmäinen rikosromaaninsa, ja sarjan seuraavia osia odotetaan innolla. Enger mainitsee esikuvikseen mm. Henning Mankellin ja Jo Nesbøn.
Kirjakauppa Suuri Kuu

ValokeilassaPatricia Cornwellin huippusuosittu Scarpetta-sarja jatkuu uudella jännärillä Valokeilassa

Kay Scarpetta saa New Yorkin poliisilta tutkittavakseen Keskuspuistosta löytyneen nuoren naisen ruumiin. Ruumishuoneelta Scarpetta kiirehtii suoraan tv-lähetykseen, jossa show’n juontaja yhdistää naisen murhan miljoonaperijätär Hannah Starrin katoamiseen.

Kotona Scarpettaa odottaa paketti, joka vaikuttaa epäilyttävästi pommilta. Hän tajuaa olevansa hengenvaarassa, mutta ei tiedä
miksi. CNN:n ehdotus omasta tv-show’sta tuntuu joka tapauksessa tulevan mahdollisimman huonoon aikaan.
Verkko tiivistyy, kun murhatutkinnassa paljastuu epäily kuuluisan näyttelijän kammottavista seksuaalirikoksista. Ja pian selviää, että Lucylla on yhteinen menneisyys kadonneen perijättären kanssa…

Patricia Cornwell on 17 Scarpetta-trillerin jälkeen edelleen iskussa: hänen kirjojaan on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta ja Suomessakin yli miljoona.
Kirjakauppa Suuri Kuu

 

 

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *