David Bowie: Palvotun rock-ikonin elämä ja kameleonttimainen ura

David BowieMarc Spitz on koonnut yksiin kansiin yhden aikamme palvotuimman rock-tähden koko uran kaikkine, ihanine outouksineen. David Bowie, olkaa hyvä!

David Bowie (oik. David Jones) syntyi Lontoossa vuonna 1947 työväenluokkaiseen kasvuympäristöön. Ensimmäiset levynsä hän julkaisi jo 60-luvun lopulla, mutta teki läpimurtonsa seksin ja huumeiden kyllästämällä 70-luvulla, jolloin hän kehitti alter egokseen Ziggy Stardustin, ulkoavaruudesta laskeutuneen rocktähden.

Rehellinen ja kainostelematon henkilökuva tallentaa rockmaailman vallankumouksellisimpiin kuuluvan artistin värikkään uran ja huikeat tyylin- ja muodonmuutokset eri aikakausina: svengaavalta 60-luvulta 70-luvun yliampuvaan glamrockiin, 80-luvun popsaundeista 90-luvun kokeiluihin.

Kymmeniin lähipiirin haastatteluihin perustuva teos ei myöskään kavahda väitteitä Bowien yksityiselämään liittyvistä kohuista, oletetusta biseksuaalisuudesta ja huumeiden käytöstä.

Newyorkilainen Marc Spitz (s. 1969) on kirjailija ja musiikkitoimittaja.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: biseksuaalisuus, henkilökuvat, huumeet, huumeidenkäyttö, kasvuympäristö, kirjailija, Lontoo, seksi, yksityiselämä

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *