Carita Forsgren vie faraoiden Egyptiin uudessa romaanissaan Auringon kehrä

Auringon kehräCarita Forsgrenin Auringon kehrä on häikäisevä tarina Kemetin hallitsijasta ja pohjoisen näkijäheimon tyttärestä. Se herättää eloon faraoiden Egyptin ja pronssikautisen Suomen.

Pohjoisen näkijäheimon tytär Päivänkehrä kaapataan lapsena orjapiiaksi got-kansan maille. Tie vie monien vaiheiden kautta kauas Kemetin maahan, nykyiseen Egyptiin. Maan hallitsijaksi on noussut itsevaltiaan isän ja juonittelevan äidin varjossa varttunut epävarma Akhenat’n eli Akhanjati, jolla on suuria teorioita jumaluudesta mutta kehno kosketus valtakuntansa arkeen. Hän on päättänyt kääntää maan suunnan kertaheitolla: pääkaupunki siirretään autiomaahan, ja lukuisia jumalia palvovan kansan on otettava jumalakseen aurinko.

Päivänkehrä on vuosia kestäneen matkansa aikana lakannut uskomasta näkemisenlahjaansa. Mutta eräänä päivänä hän osuu kuninkaallisen kulkueen tielle ja tulee vaistomaisesti pelastaneeksi hallitsijan kohtalokkaalta tapaturmalta. Aurinkoon tähyävän
Akhanjatin ja pimeässä pohjoisessa kasvaneen Päivänkehrän kohtaamisella on kauaskantoiset seuraukset koko valtakunnalle.

Carita Forsgren (s. 1968) on tamperelainen käsikirjoittaja ja graafinen suunnittelija, joka myös opettaa mm. käsikirjoittamista ja multimediaa. Hänen Kaarina Maununtyttärestä kertova esikoisromaaninsa Kolmen kuun kuningatar oli myynti- ja arvostelumenestys. Myös uudessa romaanissaan kirjailija punoo taitavasti yhteen historiaa ja fiktiota.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: autiomaat, Egypti, fiktio, graafiset suunnittelijat, itsevaltiaat, jumala, käsikirjoittajat, Kuningatar, multimedia, romaanit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *