Carita Forsgren Kolmen kuun kuningatar

Tarvitset flash player 8 katsellaksesi videota.

Maalaistytöstä kuningattareksi? Nautittava romaani Kaarina Maununtyttären uskomattomasta elämästä ei ole mikään tuhkimotarina

Karin Månsdotter eli Kaarina Maununtytär (1550-1612) oli vasta 14-vuotias maalaistyttö, kun Ruotsin kuningas Erik XIV ihastui häneen. Kaarinasta tuli ensin kuninkaan jalkavaimo, sitten – vastoin hovin suunnitelmia – virallinen kuningatar, ja ajalleen poikkeuksellisen tasavertainen aviokumppani.

Kaarina oli alle kolmenkymmenen, kun vainoharhainen ja hermoheikko Erik syöstiin vallasta ja perhe vangittiin. Esikoispoika vietiin äidiltään loppuiäksi. Myöhemmin Kaarinasta tuli Kangasalan Liuksialan kartanon vaikutusvaltainen emäntä.

Miten vaatimaton maalaistyttö sopeutui hoviin ja elämään jatkuvan juonittelun kohteena? Millaista oli avioelämä keskellä hierarkkista jalkavaimojärjestelmää? Miltä tuntui, kun mies menetti asemansa?

Carita Forsgren on kirjoittanut historiallisten faktojen pohjalta mukaansa tempaavan ja kiehtovan tarinan yli 400 vuoden takaisesta naiskohtalosta, jossa on yllättäviä yhtymäkohtia nykypäivään.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti:Suuri Kuu
Avainsanat: emännät, Kuningatar, romaanit, ruotsi

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *