Barack ja Michelle: Uuden ajan presidenttiparin koskettava rakkaustarina

Barack ja MichelleYhdysvaltojen kuuma, uusi presidenttipari on kuin ”nykyajan Jackie ja John Kennedy”. Christopher Andersenin teos Barack ja Michelle kertoo kuinka he päätyivät Valkoiseen taloon.

Vuonna 2008 Barack ja Michelle Obama astelivat Valkoiseen taloon Yhdysvaltojen melskeisimmän presidentinvaalikampanjan jälkeen – etevinä, viehättävinä, nuorina ja mielenkiintoisina. Huippusuosittu Barack Obama edustaa uutta aikakautta Yhdysvalloissa ja tyylikäs Michelle Obama on tiedostavana naisena nousemassa esikuvalliseen asemaan. Heidän avioliitonsa tuntuu olevan harvinainen yhdistelmä henkilökohtaista ja poliittista kumppanuutta, ja heidät nähdään uuden ajan John ja Jackie Kennedynä.

Kirjassa valotetaan ensimmäistä kertaa pariskunnan suhdetta aina ensitapaamisesta ja seurustelu- ja yliopistoajoista lähtien. Avioliiton arki, Sasha-tyttären vakava sairaus, vaalikampanjat ja arkiset kompromissit aviopuolisoiden välillä lastenhoito-ongelmineen tekevät teoksesta vastustamattoman sukelluksen kahden huomattavan henkilön elämään – ympärillä koko maailmaa koettelevat yhteiskunnalliset muutokset.

Yhdysvaltalainen toimittaja ja kirjailija Christopher Andersen (s. 1949) on aiemmin perehtynyt muun muassa Kennedyjen, Bushien ja Clintonien elämään.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: avioliitto, Kennedy, kirjailija, kirjat, Obama, sairaus, vaalikampanjat, Yhdysvallat, yhteiskunnallinen muutos

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *